Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg kirúghatnak egy...

Tényleg kirúghatnak egy munkahelyről akár egy lájkom miatt is vagy épp azért nem vesznek fel, mert megtalálják az internetes videóim, ami nem tetszik nekik?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek vlogolni, de a karrier is fontos lenne. Újra szeretném kezdeni a vlogolást. A baj az, hogy korábban, amikor csináltam, akkor belementem olyan dolgokba, amikbe nem kellett volna. Túl intim témákba (szexualitás), túl személyes témák, magánéletem kiteregetése. Illetve többször hülyét csináltam magamból. Ebből már tanultam. Próbaidő alatt kirúgtak egy munkahelyről, amikor megtalálták az ilyen csatornámat valahogy, szóval megtörtént ilyen, amit nehezen lehetett elhinni, még most is nehéz. Ennyire nincs szabadság, ha nekem ez egy fontos hobbim lenne? Az az állás ahonnan kirúgtam egyébként hatósági ellenőri munka lett volna egy önkormányzatnál. Kifogásolták, hogy a csajozási szokásaimról beszélek, meg sörrel a kezemben magyarázok, meg, hogy véleményt mondok iskolai dolgokról. Mondták, hogy attól is tartottak, hogy erről a munkahelyről is beszélnék. Azt mondta utána a hr-es, hogy közigazgatásban ez a tevékenységem felejtős. Viszont mi a helyzet akkor, ha ezekből tanultam és nem csinálok ilyen videókat? Hanem meghúzok egy határt arról, hogy mit mondok el és mit nem? Lennének ismét személyes témák, de nem ilyen mélyen. Továbbá nem beszélnék a munkámról, politikáról, megosztó témákról. Akkor is veszélyeztetném magam, hogy kirúghatnak? A baj az, hogy a volt nézőim között sok a troll és a régi, gáz videóimat is lementették, az újakat is lefogják és arra az oldara fogják feltenni gyűjteni, ahova a többit. Nem a saját nevemen vlogoltam/vlogolnék, hanem a keresztnevemen. De a nézőim tudják a teljes nevem. Főleg, hogy facebook csoportomban a teljes nevemmel posztolok. Hallottam azt is, hogy a versenyszférában sokkal jobban utánam néznek és sokkal hamarabb kirúghatnak internetes dolgokért, de egyben olyat is hallottam, hogy az állami szféra szigorúbb ebből a szempontból, mert az hatósági munka. Ebből nehéz megmondani, értékelni, hogy veszélyes-e a dolog vagy nem. Később egyébként versenyszférában szeretnék dolgozni. Sajnos eltávolítani nem tudom a régebbi gáz videóimat és azok közé fogják lementeni az új videóimat is, tehát könnyen megtalálhatóak a régiek, hogyha az újak mellé odateszik. De a régiek miatt lehet még bajom, hogyha azok évekkel ezelőtt készültek és azóta már nem csinálok ilyeneket?

júl. 4. 09:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valaki tart attól (joggal), hogy az internetes tevékenysége káros lehet a karrierjére, akkor elégedjen meg a gyakorival, ahol anonim kommentelés van. Arccal, névvel ne blogoljon-vlogoljon.
júl. 10. 03:21
 22/25 anonim ***** válasza:
32%

Demokráciában élünk, szóval azt mondhatod csak, amit megengednek. A kommunisták meg a nácik legalább tisztázzák már az elején, hogy "ha ezt mondod, akkor kivégzünk", itt a modern demokráciában magadnak kell rájönnöd, hogy mit szabad és mit nem.

Itt nem jön két keretlegény agyonlőni, ha hibázol, csak kirúgnak, a társadalom peremére kerülsz és éhenhalsz. És sokszor az sem elég a vezetésnek, ha csak simán nem mondod, amit gondolsz. Így is kell gondolnod, amit elvárnak.

"Nem elég a meghunyászkodás, Winston. Nem elég az, hogy alárendeled magad. Nem elég elfogadnod Nagy Testvért. Szeretned kell őt..." (Nem pontos idézet)

júl. 11. 08:55
 23/25 anonim ***** válasza:
32%

Ironikus módon a csúnya diktatúrákban elégséges az is, ha csak simán befogod a pofád, dolgozol, elvagy, nem hangoskodsz.

A modern demokráciában viszont kb. a gondolataid is igyekeznek átformálni, elérve azt, amit soha egy diktatúrának nem sikerült, mégpedig azt, hogy a tömeg, a többi ember fog eltaposni ("jogosan"), nem kellenek karhatalmista verőemberek. Lásd BLM! Az amcsiknál már azt sem hagyták, hogy semleges véleménye legyen valakinek, addig cseszegetnek mindenkit, amíg legalább el nem játssza, hogy támogatja őket. Mennyi ilyen videó volt egy időben, hogy a random kávézó nőt körbeveszi 10-20 BLM tüntető és addig bántják, amíg meg nem adja magát, "mer' aki semleges az is náci". Ja. Kicsit se diktatórikus hozzáállás, hogy "aki nem mondja, amit hallani akarunk az rossz ember..."

júl. 11. 08:58
 24/25 anonim ***** válasza:
25%
22.: Nekem is ez jutott eszembe. Ma a nagy cégek HR osztályai játsszák azt a szerepet, amit a kommunista rendszerekben pl. a Stasi. Nyomoznak valaki után és olyan szinten átlépik a határokat, ami már nem etikus. Erre "jó" a Facebook is. Olvastam, hogy állásinterjún sok helyen már az is baj lehet, ha nincs fenn azon a szennyoldalon valaki, mert nem tudnak utána kémkedni. Azt feltételezik, hogy akkor bűnöző vagy elmebeteg.
júl. 11. 12:10
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen
okt. 7. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!