Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg kirúghatnak egy...

Tényleg kirúghatnak egy munkahelyről akár egy lájkom miatt is vagy épp azért nem vesznek fel, mert megtalálják az internetes videóim, ami nem tetszik nekik?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek vlogolni, de a karrier is fontos lenne. Újra szeretném kezdeni a vlogolást. A baj az, hogy korábban, amikor csináltam, akkor belementem olyan dolgokba, amikbe nem kellett volna. Túl intim témákba (szexualitás), túl személyes témák, magánéletem kiteregetése. Illetve többször hülyét csináltam magamból. Ebből már tanultam. Próbaidő alatt kirúgtak egy munkahelyről, amikor megtalálták az ilyen csatornámat valahogy, szóval megtörtént ilyen, amit nehezen lehetett elhinni, még most is nehéz. Ennyire nincs szabadság, ha nekem ez egy fontos hobbim lenne? Az az állás ahonnan kirúgtam egyébként hatósági ellenőri munka lett volna egy önkormányzatnál. Kifogásolták, hogy a csajozási szokásaimról beszélek, meg sörrel a kezemben magyarázok, meg, hogy véleményt mondok iskolai dolgokról. Mondták, hogy attól is tartottak, hogy erről a munkahelyről is beszélnék. Azt mondta utána a hr-es, hogy közigazgatásban ez a tevékenységem felejtős. Viszont mi a helyzet akkor, ha ezekből tanultam és nem csinálok ilyen videókat? Hanem meghúzok egy határt arról, hogy mit mondok el és mit nem? Lennének ismét személyes témák, de nem ilyen mélyen. Továbbá nem beszélnék a munkámról, politikáról, megosztó témákról. Akkor is veszélyeztetném magam, hogy kirúghatnak? A baj az, hogy a volt nézőim között sok a troll és a régi, gáz videóimat is lementették, az újakat is lefogják és arra az oldara fogják feltenni gyűjteni, ahova a többit. Nem a saját nevemen vlogoltam/vlogolnék, hanem a keresztnevemen. De a nézőim tudják a teljes nevem. Főleg, hogy facebook csoportomban a teljes nevemmel posztolok. Hallottam azt is, hogy a versenyszférában sokkal jobban utánam néznek és sokkal hamarabb kirúghatnak internetes dolgokért, de egyben olyat is hallottam, hogy az állami szféra szigorúbb ebből a szempontból, mert az hatósági munka. Ebből nehéz megmondani, értékelni, hogy veszélyes-e a dolog vagy nem. Később egyébként versenyszférában szeretnék dolgozni. Sajnos eltávolítani nem tudom a régebbi gáz videóimat és azok közé fogják lementeni az új videóimat is, tehát könnyen megtalálhatóak a régiek, hogyha az újak mellé odateszik. De a régiek miatt lehet még bajom, hogyha azok évekkel ezelőtt készültek és azóta már nem csinálok ilyeneket?

júl. 4. 09:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ha olyan megosztó véleményeket vállalsz fel nagy nyilvánosság előtt, ami minthogy az XY cég dolgozója vagy, rajtad keresztül negatív reklámot jelenthet a cégnek is, akkor simán megválhatnak tőled ilyesmi miatt.
júl. 4. 10:19
 2/25 A kérdező kommentje:
De megosztó véleményeket nem vállalnék fel. Csak mondom nyoma van a régi tevékenységemnek neten. Mert lementik a trollok és gyűjtik egy oldalon. De ma már csak filozgatni szeretnék arról, hogy működik-e az internetes párkeresés, bejönnek-e a csajoknak a szőrös férfiak vagy inkább a szőrtelenek? Ciki-e szülőkkel élni felnőttként? És ehhez hasonló témák. Ez is baj lenne?
júl. 4. 10:28
 3/25 A kérdező kommentje:
Meg ezekhez a témákhoz elmondanám a saját tapasztalataim, mert ezekben érintett vagyok. És kíváncsi lennék a nézők véleményére is. Ez probléma lenne? Még beszélnék a fogyásomról, hogy mi vált be, mi nem. Beszélnék arról, hogy ciki-e ha egy férfinek nincs jogsija? Arról, hogy elvárás-e egy nőtől, hogy tudjon főzni? Arról, hogy kell-e érzék a nyelvtanuláshoz vagy elég gyakorolni? Arról, hogy közösségi média szocializálódás helyett? Stb. Ilyesmikre gondoltam. Fiatalokat érintő témák. Meg kedvenc műsoraimról, sorozatimról, filmjeimről is beszélnék.
júl. 4. 10:33
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen. A legtöbb cégnek, vállalkozásnak, főleg a nagyobb presztízzsel bíróaknak, nagyon fontos, hogy milyen embereket vesznek fel, főként magasabb pozíciókba, így megválogatják a jelentkezőket kellően. Mikor több helyre beadtam a szakmai gyakorlatom miatt az önéletrajzom, +5-6 ember nézte meg a LinkedIn profilom, amiről jött is értesítés, szóval a cégek ilyenkor "kutakodnak". Rossz dolognak tűnhet, de saját magukat próbálják védeni.

Ha megosztó, kényelmetlen témákkal dolgoztál, beazonosítható vagy a régi aktivitásaid alapján, és a fejeseknek nem tetszik, amit régen képviseltél, megosztottál magadból, nagy valószínűséggel elutasíthatják a munkára való jelentkezést, különféle okokból. (rossz fényt vetne a cégre, nem értenek vele egyet, attól tartanának, hogy kiadsz belsős, bizalmas infókat) Ha pedig név szerint ismernek a követőid, úgy sokkal inkább beazonosítható vagy, ami egy újabb kockázatnak is minősülhet.

júl. 4. 11:25
 5/25 A kérdező kommentje:
Ennyire nincs szabadság? Az hogy az ember hibázott egy életen át büntetik? És mi a helyzet a közigazgatással, ha abban maradnék? A másik meg az, hogy megtalálnának-e. Mert nem könnyű megtalálni, ha a teljes nevemre keresnek, teszteltem. Max ha ismerné valaki ott a videós tevékenységem, akkor tudná jelezni.
júl. 4. 11:29
 6/25 anonim ***** válasza:
93%

"Ennyire nincs szabadság? "

Dehogynem, csak a szabadság nem csak rád vonatkozik, hanem mindenki másra is. Többek közt a cégekre is, ők is szabadon dönthetnek.

júl. 4. 11:49
 7/25 A kérdező kommentje:
És az állami szférával mi a helyzet? Vagy mondok egy példát a VV1-et megnyert Szabolcs azóta rendőrként dolgozik. Pedig ok, hogy 2002-ben a villában ő egy jobb fiú volt, de azért volt például akt fotózása, meg ilyenek, amik lehetnek egy villában. Akkor ez hogy van most? És ha mondjuk felvesznek, akkor kirúghatnak ilyenért évek múlva is? Mondván, hogy csak most szereztek róla tudomást? Egy idő után el kéne évülnie ezeknek. Egy életen át lehet büntetni egy embert?
júl. 4. 11:56
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ezek nem hivatalos, objektív dolgok, nem igazán lehet beszélni büntetésről, elévülésről meg pláne nem. Embere és konkrét helyzete válogatja. Nyilván lesz olyan ember, akit akkor se érdekel egy nem politikailag korrekt megnyilvánulás, ha tegnap este történt. Lesz olyan is, aki ugyanezért kirúgna, de ha mondjuk 10 éve történt, már nem csinálna belőle akkora ügyet. Meg olyan is, akinél akkor sem jöhetsz szóba ha évtizedekkel ezelőtt volt egy ügyed.
júl. 4. 12:05
 9/25 A kérdező kommentje:
De így a munkavállaló nagyon semmibe van nézve és kiszámìthatatlan. Meg, hadd használják már a fiatalok a social mediát
júl. 4. 12:25
 10/25 anonim ***** válasza:
88%

Miért lenne? Te sem vagy kötelezhető rá hogy olyan cégnél dolgozz aminek az elveivel nem értesz egyet. Ők sem kötelezhetőek rá, hogy olyanokat dolgoztassanak, akiknek az elveik szembemennek az övéikkel.

Használni meg nyugodtan használhatod a social médiát, soha nem a használat volt a gond eddig sem.

júl. 4. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!