Mit tegyek , hogy leszáljon rolam?
Botrányosan írsz. Az ember azt hinné, ennyi idős embereket az átkosban megtanítottak rendesen írni és fogalmazni...
Na de hagyjuk, megpróbáltam kihámozni a lényeget. Koszos körömmel minden ember igénytelen, tisztálkodj rendesen.
Az, hogy valaki tippmixel és szebb ruhákban jár, nem teszi nagyobb emberré. Nem, nemcsak a nők foglalkoznak a ruhájukkal, mindenkinek ápolt és normális megjelenés kellene. Nem kell ahhoz márka.
Nem tudom mennyire érzed magad idősnek ahhoz, hogy megtanuld az asszertív kommunikációt. Ha úgy érzed, bántanak, ki kell állnod magadért. Ami a legfontosabb: csak azt kell szégyelnünk, amiről tehetünk!
"Az ember azt hinné, ennyi idős embereket az átkosban megtanítottak rendesen írni és fogalmazni..."
Ez is csak egy ostoba sztereotipia. Annyi hulye ven boomer van... talan nem veletlen, hogy a kollegaja is kotozkodik vele, azt nem tudjuk, mik voltak az elozmenyek. En dolgoztam boomerekkel huszoneves korom elejen, egy eletre eleg volt beloluk.
Ami a személyes részét érinti, őszintén nem kell vele foglalkozni, de azt tudd, hogy attól, hogy nem mondjuk ki, megvan mindenkinek a véleménye a másikról. Én is láttam már nőt, akinek undorító volt a körme, mert rágta, volt olyan nő, akinek iszonyatos cigarettaszaga volt, láttam fiút, akinek már ideje lenne egy fogszabályzás. Viszont attól hogy nem mondom ki, még gondolom.
Ami meg a munka részét érinti, megvannak a munkaadó preferenciái, ami nem csak a szerződésben leírtakban alapszik, hanem a munkatársak és a kliensek véleményén. Engem például bátorítottak, hogy sminkeljek, járjak kozmetikushoz és egyszer haza akart küldeni a munkaadóm, hogy váltsak cipőt, mert használt sportcipőben mentem be. Kicsit sminkeltem és jobban odafigyeltem a cipőmre és a ruhámra és leszálltak rólam.
Ha zavar ez a koszos köröm dolog vagy a munkádat félted, tarts magadnál körömkefét vagy lakkozd a körmöd, hogy kevésbé látszódjon!
Amúgy sok munkánál nagyon is fontos a kinézet. Emlékszem én kihívtam egyszer egy szerelőt és ha nem úgy jött volna, hogy ajánlotta egy barátom, be se engedem. Konkrétan úgy nézett ki, mint az emberek az utcán, akik megállítanak, hogy van-e pár forintod nekik, amit piára költenek majd. És itt egy szerelőről beszélünk, nem egy vezérigazgatóról. Értem, hogy amíg dolgoznak, koszosak lesznek, szakad a ruhajuk, izzadnak, stb. és utána rohannak is a következő házba, de amikor egy nyakig koszos, izzadt, szakadtas ruházatú ember becsenget, nem az lesz az első reakciód, hogy jöjjön be, arra van a szerelnivaló.
Taxinál is, nem túl bizalomgerjesztő a volánnál a szakadt ruhájú, koszos körmű taxis. Be mernél mellé ülni? Nem gondolkodnál el, hogy biztos a taxitársaságtól jött vagy biztos taxis-e?
Ugyanúgy, ha szeretnél leadni 5-10 kilót és elmész a dietetikushoz, majd látod, hogy gurul olyan túlsúlyos, fordulsz is ki.
Vagy te elmennél olyan pszichológushoz, aki büdös és koszos? Rá mernéd bízni a magánéketed, ha a tisztálkodással is hadilabon áll?
Nem egyszerű. Én bódeba jegyet adok az őr őr. Egy utasitas volt, hogy a hűtőjüket ahova kajám berakom, magam utan töröljem ki. Kb 5 eve a fagyaszto nem volt kiolvasztva. A manusz furcsa miota odahozta osztálytársát megváltozott. Dohányzik , csúnyan beszél köpköd. A hűtö: közölte ha nem törlöm a hűtőt ami az öveke, nekünk nincs , kihajintja a kajam. Egy nomád körülmény. Mondtam , hívom az igazgatot. Beszolt egy idős szolgalat vezetőnek aki kijött" bese mehetek oda az őrökhöz mit kepzelek én? " valasz. Ti is bejártok hétvégén aludni a bódéba. Válasz" nem is meked szol hanem az öreglánynak" Igazgato szombatonkent jön. Kerdi helyzet? " takaritas nincs stb" A hűtöt hasznalhatom utasitasba adta a kis kajámnak. Az öreglannxa 79 eves ha együtt mindent összehordanak rolam.A rakaritasert az irodavezető felel, neki kene ellenőrizni. Egy kűlön ház klimaval kávegep, mosogatoval van. A takarito tenyleg nem takarit. A takaritasert felelőst a karbantartok stb védtek , lepocsoltak vízzel stb. A dolog sokrető. A postan jobavan egy nő az irodavezetővel. Irja" szégyeljük magunkat nem tudok egy pokhalot leszedni, oda ne menjek semmiert, gémkapocs gumi, váltás" mert nem ad. Megzavarodott mindenki. En 62 eves tegnwp is fodrásznál. Nehéz váltani. Akiröl kezdtem írni márkás cuccukban jár es lenéz. Sajnos ugy megviselt, altatoval alszom. Volt mikor régebben a kapu előtt összeestem , vérnyomas, nem kipihenes stb
A fiatal őr" ő nem vitt volna be engem" akik bevittek vizet sós kenyeret adtak nagyon hálás vagyok. Hugom ovodapedagógus, csak nők. Mondta kinyirjak egymast. Sosem bantok senkit apám szigoruan nevelt , ez dupla bélyeg az élettől.
Csinaltam magamrol egy kepet legalabb van miről beszelni, azota teljesen kiakadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!