Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anyám leszálj...

Mit tegyek, hogy anyám leszáljon rólam?

Figyelt kérdés

Mindenért én vagyok a hibás. Egyszerűen mindenért. Kollégista vagyok, de már ott tartok, hogy nem szeretek hazajönni. Az egyik ami miatt szekál, az az, hogy rossz jegyeim vannak. Pedig azért, mert már eljutottam arra szintre, hogy ha bármilyen jegyet szerzek, akkor is le fog cseszni valamiért. Már azt is mondta hogy költözzek el othonról. Egyfolytába azt mondja,hogy "nagy a pofám" mert pl.:lesz egy koncert amire el szerettem volna menni, és folyamatosan mondtam neki, hogy vegye meg előbb mert olcsóbb és akkor később nem kell dupla annyit rá költeni. Persze először azzal kezdtem, hogy egyáltalán mehetek-e. Ebből azt szűrte le hogy erőszakos vagyok. Aztán jött az hogy oké hogy ne legyenek nagy álmaim, és kb ezt úgy mondta, hogy leszűrtem belőle, hogy azt akarja mondani, hogy úgysem fog sikerülni. Kb semmire nem merek kérni tőle pénzt mert abból is balhé lenne. Semmit nem beszélek meg vele, mert abból úgyis az lenne, hogy mekkora egy lúzer vagyok. Mit tegyek hogy végre leszáljon rólam?

16/l

2018. márc. 18. 11:48
 1/6 anonim válasza:
63%
Próbálj felé rendesen közeledni, beszélgess vele, és szerezz pár jó jegyet, hogy megmutathasd, többre képes vagy, mint ahogy hiszi. Velem is ilyen volt az anyám, ameddig nem hitte el, hogy képes vagyok önállóan elvégezni a dolgaim. Nagyon idegesítő..
2018. márc. 18. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Talán tanulj? Én se szívesen engednélek szórakozni, ha cserébe telibeszarod a kötelezettségeid.
2018. márc. 18. 12:04
 3/6 anonim válasza:
100%
Mutasd meg neki,tanulj,legyél kedves minden pillanatban.
2018. márc. 18. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

"Semmit nem beszélek meg vele"

Nem is kell! - elég, ha kívánságaidat közlöd vele.

Végső soron az ő kötelessége jósorban eltartani téged anélkül, hogy te bármire kötelezhető lennél.

'6 éves vagy, anyád kivehet az iskolából, mehetsz dolgozni, közös megegyezés alapján gyűjtesz annyit munkabéredből, hogy 2 év múlva elköltözhess és saját lábadra állj.

Akkor megszünik be- és elszámolási kötelezettséged.

2018. márc. 18. 13:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Például tanulj. Az azért mellébeszélésnek tűnik, hogy azért vannak rossz jegyeid, mert valamiért úgyis lecsesz. Az meg nem olyan érthetetlen, hogy "rádszáll" a rossz jegyeid miatt. Kétlem, hogy akkor jobban tanulnál, ha nem tenné.
2018. márc. 18. 15:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Menekülj. Anyád megmérgezi a lelkedet, mire felnőtt leszel.

Ha maradsz, mert ki akarod húzni még pár évig, vértezd fel magad szellemileg. Egy ilyen szülő a gyerekéből táplálkozik. Kérdés, hogy évek múlva mennyi marad az egészségesebb személyiségedből és milyen formában. Az egyik legfontosabb részlet, hogy legyen legalább egy őszinte és elfogadó ember körülötted, akire számíthasz.

2018. ápr. 1. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!