Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gépészmérnök MSc-vel Budapeste...

Gépészmérnök MSc-vel Budapesten mennyit kérhetek kezdő fizuként?

Figyelt kérdés

2024. jún. 25. 09:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#8-as vagyok. 10, talán a legfontosabbra Te sem válaszoltál, hogy milyen szakirányt végeztél, mennyi év tapasztalatod van, Te mennyit keresel?

Nem fogom ismerősöddel méregetni magam, főleg nem olyannal aki ha itthon csinálná az általad leírtakat jobban nyomorogna a hónap vége felé, mint a legtöbb mérnök...

Inkább olvasd el mit írt a másik válaszoló is, boldog-e a személy vagy sem. Ismerősöd gondolkodik hosszabb távon, hogy bármiben tovább képezze magát, tesz félre a jó fizetéséből nyugdíjra?

Én a húszas éveimben vettem egy lakást hitelre Budapesten (mini segítséggel amit már visszafizettem), hiteleim+rezsi+élelem(többször rendelek vagy kész ételt eszem mintsem főzök)+bkk jegy kb. 300e forint. A maradék 200e forint pedig pont arra van, hogy ha akarom félreteszem az egészet ha pedig megtetszik valami a boltban, legyen az új laptop, cipő, orvosi vizsgálat vagy bármi akkor ne gondolkodjak azon, hogy megveszem-e/ki tudom-e fizetni.

Kérdem én, ha a húszas éveimben lett egy lakásom (ami Magyarországon és az emberek fejében MÉG MINDIG az egyik legmeghatározóbb tényező, hogy legyen valami a fejed felett) akkor mire kellene komolyabb összeg? Ja igen, nyugdíjmegtakarítást is fizetek 29 éves korom óta... a fizetésem továbbra is országos (budapestit nem találtam) átlag feletti 10%-al, aktuálisan a legfrissebb adata alapján.: [link]

Ez hol 0 jövőkép ha már több olyan dolgot is megvalósítottam ami sok embernél ez "elérhetetlen", mert napról napra él?

2024. júl. 1. 15:32
 12/14 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben évi 3 milliót félre lehet tenni, próbálom jól befektetni, úgy érzem tudok előrébb lépni.

Nyilván akinek hitele van és családja, az máshogy látja a dolgokat. Haver is kiment feleségével, 3 gyerekkel Ausztriába.

2024. júl. 1. 22:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
#11-esnek : szerinted egy huszas évei elején járó frissdiplomásnak honnan az anyjából lenne pénze lakásra ?? 4-5-6 év az egyetem , aztán végzel 23-24 évesen,és keresel az első 1-2 évben nettó 400-500-at. Abból ha egymagad akarsz lakást bérelni,kk+ rezsivel együtt is 170-180 a legalja. Egyébként ilyen albérletárak mellett nem hülyeség inkább venni egy saját lakást,csak hát az önrészt össze kell kaparni valahonnan,aztán huszonévesen akkor választhatsz,hogy élsz vagy önrészre gyűjtesz.. A másik pedig hogy ahogy leveszem az írásodból egyedül laksz. Nyilván ez elég szívás,mivel egymagad kell fizetned az albit ( te esetedben a hitelt ). De azon felül mondjuk ha elvagy ebből a fizuból,akkor lelked rajta. DE abban szerintem egyetértünk,hogy ezekből a fizetésekből elég nehéz lenne egy komplett családot eltartani ( mondjuk 2 gyerekkel ),ha csak te lennél az egyetlen kereső a családból.
2024. júl. 2. 00:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Budapest egy ótvar szar hely, a fizetés a legszarabb az országban, az ingatlanok meg a legdrágábbak. Pályakezdőként örülhetsz ha találsz egy bruttó 500-as szart, közbe egy ózdi építőipari c*gány fel sem kel nettó 500-600 alatt.
2024. júl. 2. 01:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!