Péntek délután szól a főnököm, hogy másnap, szombaton kötelező túlóra?
Lehet ilyen embertelen dolgot csinálni?
Nekem nagyon fontos csaladi programom volt szombaton, amit már egy héttel előtte elterveztünk a családdal. Hiába mondtam a főnöknek, hogy ez nagyon fontos családi dolog és semmiképpen nem tudok jönni, nem érdekelte. Nem mentem be, állt a termelés szombaton, most lehet hogy kirúgnak, még nem tudom.
Ha törvényes így elrendelni a túlórát, akkor meg kellett volna indokolniuk írásban is?
Részletesen, hogy valóban indikolt-e a túlóra?
Gyanítom, hogy csak többet vállalt a vezetőség,mint ami belefér hétfőtől péntekig, mert kapzsi pszichopata mindegyik és szerintem ez nem ok a rendkívüli túlórára.
Annyit tennék még hozzá, hogy 48 órával előtte írásban kell bejelenteni a kötelező túlórát,
Várom rá a jogszabályt...
Megvan e az elegendo kotekezo orasuam a pentek es szombat kozotti pihenoididodben?
53. A napi pihenőidő
104. § * (1) A napi munka befejezése és a következő munkanapi munkakezdés között legalább tizenegy óra egybefüggő pihenőidőt (a továbbiakban: napi pihenőidő) kell biztosítani. *
(2) A napi pihenőidő időtartama legalább nyolc óra
a) az osztott munkaidőben,
b) a megszakítás nélküli,
c) a több műszakos vagy
d) az idényjellegű tevékenység keretében
foglalkoztatott munkavállaló esetében.
(3) A napi pihenőidő, ha az a nyári időszámítás kezdetének időpontjára esik, legalább tíz, a (2) bekezdés alkalmazásakor legalább hét óra.
(4) A (2) vagy a (3) bekezdés alkalmazása esetén a két egymást követően beosztott napi pihenőidők együttes tartama legalább huszonkét óra.
(5) * Nem kell napi pihenőidőt beosztani, ha a munkáltató a munka befejezését közvetlenül követő napra munkaidőt nem oszt be, vagy rendkívüli munkaidőt nem rendel el.
Amugy meg jogiforum.hu-n IS tedd fel az ilyen kerdeseid.
9, az mt-t bárki idemásolja, jár, hogy teljesen irreleváns részeket hozol, mert nem érted...
A munkaidőbeosztás módosítása nem azonos azzal, hogy kötelező túlmunkát rendel el. A módosítás a rendes munkaidő módosítása, kedden nem hattól kettőig kell jönni, hanem tíztől hatig, mert reggel twrvezett karbantartaás lesz.
Milyen munkahely ez hogy egy ember nem megy be es all a termelés?
Amugy jol tetted hogy nem mentél be
Rohadt rabszolgatartó g**k ezek
Amugy meg olyan nincs hogy hetvegi tulora kotelezo csak ha munkaido keretbe vagy es van minusz orad
Alapvetően ilyenkor csak megkérdezhetnek, hogy nem tudnál-e bemenni, de nem kötelezhetnek rá. Lehet az embernek programja, akár olyan is, ami előre fizetett összegbe került. De igazából azt is el kell, hogy fogadják, hogy te már úgy kalkuláltál, hogy holnap otthon sütsz-főzöl, tévézel, meg zenét hallgatsz, semmi kedved a melóhelynek a közelébe sem menni. Ilyen indokkal nem rúghatnak ki, hogy nem mentél be a szabadnapodon csak úgy hirtelen.
Akkor lehet kicseszés, ha 0 órás szerződéssel (órabérrel) dolgozol. Mert akkor visszavághatnak avval, hogy drasztikusan lecsökkentik az óráidat a következő héttől, illetve egy bizonyos időtartamon belül (azt hiszem, egy év) meg is szüntethetik a munkaviszonyodat egyik pillanatról a másikra, csak azon túl kötelesek minimum heti óraszámot biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!