Tényleg felhívhatják a munkahelyemet, ha jelentkezek másik állásra?
Munkahely váltáson gondolkodom.
Egy haverom figyelmeztetett, hogy ne jelentkezgessek, ne adjam be sehova se az önéletrajzomat, mert utánam telefonálnak az új helyről, és a jelenlegi hely megtudja, és kirúgnak.
Mondhatnánk hogy miért gáz ha kirúgnak, ha amúgy is váltanék. De sajnos számláim vannak amiket fizetnem kell, nem tehetem meg hogy csak úgy kilépek, míg nincs egy biztos másik hely.
Van valakinek tapasztalata erről?
Nem a közigazgatásban hanem céges környezetben lenne ez az egész.
18: De az lehetséges, hogy az illető már hosszabb ideje, teszem azt 8-10 éve ott dolgozik a jelenlegi helyén, de váltani akar, mert az utóbbi időben elszaródtak a dolgok, már nem olyan, mint régen. És ekkor referenciaként egy kb. 10 évvel korábbi főnökét adhatja meg. Tehát nem olyan valakit, aki aránylag friss véleményt mond róla. Hacsak nem történt főnökváltás, és az 1-2 éve ott lévő új főnökkel fasírtban van, és ezért akar eljönni. Mert ekkor végül is megadhatja referenciának a korábbi főnököt.
Velem amúgy olyan volt, hogy egy étteremből elküldtek 3 év után, mert összebalhéztam a főnökkel. Utána jelentkeztem egy munkaközvetítőhöz, ahol meg kellett adni referenciát. Azon a főnökön kívül más nem volt a tarsolyomban, így megadtam, remélve, hogy nem hívják föl. Aztán elkezdtem dolgozni a közvetítőnek, elkezdtek helyekre küldeni, takarítómunkákra. Egyszer a kontaktszemélyem felhívott avval, hogy az egyik helyen azt mondják, nem dolgozom olyan jól, be kéne fejeznem a játékomat, és dolgozni, nem csak sétálgatni, szeretné, ha ezt megígérném neki. Ettől leesett az állam. Egyik helyen sem jött rám semmi panasz, sose szóltak rám, és mindenhol maximális erőbedobással végeztem a munkám. Gyanítom az történt, hogy felhívta az éttermet referenciáért, abból a célból, hogy mennyire építsen rám, mennyire érdemes a lista elejére tenni, ha munkára keresnek embert. És az ex-főnököm jó eséllyel nem mondott szépeket rólam, pláne, hogy összebalhéztam vele, majd perrel fenyegetve ráköteleztem 1 havi végkielégítés kifizetésére. Csak a kontaktom ezt valamiért nem akarta megmondani, azért agyalta ki azt a lehetetlen kamut, hogy panasz van rám. Ez egy röhejes és gerinctelen dolog volt a részéről. Nyugodtan megmondhatta volna, hogy "Figyu, felhívtam az éttermet, ahol dolgoztál, a főnököd azt mondta, hogy nem voltál valami jó munkaerő. Szeretném, ha rácáfolnál!" És ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!