Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg felhívhatják a munkahe...

Tényleg felhívhatják a munkahelyemet, ha jelentkezek másik állásra?

Figyelt kérdés

Munkahely váltáson gondolkodom.

Egy haverom figyelmeztetett, hogy ne jelentkezgessek, ne adjam be sehova se az önéletrajzomat, mert utánam telefonálnak az új helyről, és a jelenlegi hely megtudja, és kirúgnak.

Mondhatnánk hogy miért gáz ha kirúgnak, ha amúgy is váltanék. De sajnos számláim vannak amiket fizetnem kell, nem tehetem meg hogy csak úgy kilépek, míg nincs egy biztos másik hely.

Van valakinek tapasztalata erről?

Nem a közigazgatásban hanem céges környezetben lenne ez az egész.

máj. 28. 12:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%
Velem még nem fordult elő ilyen. De még ha elő is fordulna, ha normális helyen dolgozol akkor nem rúgnak ki, hanem megkérdezik miért akarsz elmenni, és mit tegyenek ahhoz hogy maradj és lehet kompromisszumra juttok és akár még maradsz is.
máj. 28. 12:18
 2/21 anonim ***** válasza:
71%
Ez nagy hülyeség. A legtöbb munkahelyen próbálnak úgy interjúztatni, hogy az ne essen bele a munkaidődbe, hogy ne legyen feltűnő a főnöködnek. Persze van vagy 10 jelentkező egy állásra és a vezetőségnek pont arra van ideje meg energiája, hogy mind a 10 jelenlegi munkahelyére betelefonálgasson.
máj. 28. 12:23
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

Nekik az miért lenne jó? Kretén haverod szerint akkor senki nem szokott munkahelyet váltani?

Komolyan, fsznak kell olyan barát, aki nem hogy segítene, hanem még ostoba, önsorsrontó ötleteket is ad. Nehogy keress mésik munkát, maradj ott, ahol nem vagy elégedett. Meg ne próbálj jobbat keresni, rossz ötlet.

máj. 28. 12:33
 4/21 anonim ***** válasza:
82%
Tehát ki akarnak e cseszni szándékosan a leendő alkalmazottal? Nem hiszem.
máj. 28. 12:36
 5/21 anonim ***** válasza:
72%

Tudtommal ezt diszkréten kell kezelni. Én külföldön dolgozom egy ideje, mindig oda írtam, hogy a dizskréció miatt az esti órákban keressenek. A legutóbbi fönököm még meg is kérdezte, hogy a dizskréció miatt jó-e most.

Persze elöfordulhat, ha a két cég fejesei ismerik egymást, és akkor valamelyik utánadkérdez, de ezze kb. 0.1% az esély, és akkor sem lehet belöle hátrányod.

máj. 28. 12:38
 6/21 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy hívják, ez egy hülyeség.
máj. 28. 12:50
 7/21 anonim ***** válasza:
76%

Nem hívogathatnak senkit csak úgy, adatvédelmi okokból, és ugyanezért nem fog a jelenlegi munkahely se mondani semmit, bárki hívja őket.

Pályázz nyugodtan.

máj. 28. 13:24
 8/21 anonim ***** válasza:
83%
Velem fordult màr elő annak ellenére hogy a HR-es csajjal direkt megbeszéltem hogy ne. Főnököm hívott be elmesélni mi történt. Nagyon ciki volt. Azonnal elvàgta az új cég magàt nàlam.
máj. 28. 14:04
 9/21 anonim ***** válasza:
92%

Ezt cége vállogatja.

Nekem legutobb 2 interjum volt egy nap. Egyik lezajlott full telefonon, masiknal meg zoom hivas volt, es kértek 2 referenciát kontakt személyel (igen kettő) előző munkahelyektől. Pedig mindketto kb hasonló munkakör lett volna.

máj. 28. 14:24
 10/21 anonim ***** válasza:
45%
Egyáltalán nem hülyeség. Létezik ilyen. Az hogy valaki nem tud róla, az egy dolog...
máj. 28. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!