Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg felhívhatják a munkahe...

Tényleg felhívhatják a munkahelyemet, ha jelentkezek másik állásra?

Figyelt kérdés

Munkahely váltáson gondolkodom.

Egy haverom figyelmeztetett, hogy ne jelentkezgessek, ne adjam be sehova se az önéletrajzomat, mert utánam telefonálnak az új helyről, és a jelenlegi hely megtudja, és kirúgnak.

Mondhatnánk hogy miért gáz ha kirúgnak, ha amúgy is váltanék. De sajnos számláim vannak amiket fizetnem kell, nem tehetem meg hogy csak úgy kilépek, míg nincs egy biztos másik hely.

Van valakinek tapasztalata erről?

Nem a közigazgatásban hanem céges környezetben lenne ez az egész.

máj. 28. 12:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, benne van a pakliban, hogy utánad érdeklődnek, ha van egy elérhető személy, akinél kérdezősködhetnek. De ez ezzel jár, akkor már ne is válts soha állást, mert jaj mi lesz. Amúgy szerintem manapság ez már annyira nem divat, mert olyan sok az irigy, buggyant kolléga, hogy simán mondhatnak rólad igazságtalanságot is.
máj. 28. 15:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Talán azzal keveri a haverod, hogy régen volt olyan, hogy ajánlás céljából az új hely kérhetett egy kontakt nevet és telefonszámot a pályázótól, akit felhívhattak, hogy referenciát adjon. De ez mindhárom fél tudomásával történt. Szerintem ez mára lecsökkent a munkaerőhiány miatt.

De olyan nem volt, hogy a pályázó háta mögött telefonálgatott megpályázott hely hr-ese. Kit hívott volna fel? Egy nagyobb cégnél végighívja az összes telefonszámot, míg eljut addig, aki ismeri a pályázót? Erre nemnis lenne ideje senkinek. Szóval nem, nincs ilyen.

máj. 28. 17:07
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
12: Egy kisebb céget -ahol mondjuk csak kb. 20-30 ember dolgozik a vezető alatt- viszont felhívhat, nem?
máj. 28. 19:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#13 Fel, de ott meg felmerül az is, hogy mi alapján válaszol bárki a cégtől? Ha egy random idegenként odatelefonálok azzal, hogy XY cég HR osztályáról vagyok, akkor beszélnek nekem egy alkalmazottjukról? Elég baj, ha így van. Akárki is lehet a telefonáló...
máj. 29. 00:05
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem tehetik meg a tudtod és beleeggyezésed nélkül. És egyébként is kétlem, hogy felhívnák a mukahelyed, amíg ott dolgozol még.
jún. 1. 02:59
 16/21 anonim ***** válasza:
15: De akkor, amikor referenciát kérnek a jelentkezőtől telefonszámmal és/vagy e-mail címmel, akkor alapvetően milyen személyre gondolnak? Gondolom, nem egy olyan ex-főnökre, aki alatt 5-6 évvel azelőtt vagy régebben dolgozott, hanem olyasvalakit, aki frisebb véleményt tud mondani.
jún. 1. 07:28
 17/21 anonim ***** válasza:
frisebb=frissebb
jún. 1. 07:29
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

16: Mikor 15 évvel ezelőtt kerestem új munkahelyet és ilyen referenciát kértek, nem az aktuális főnökömet adtam meg, hanem a korábbi munkahelyemet, akikkel jó kapcsolatom volt. Az is megfelelt. De megadhatod a jelenlegit is, a lényeg, hogy mindenki tudjon róla, senkit ne érjen meglepetésként a hívás.

A mostani helyen sokszor vettünk fel új embereket és ez a szokás teljesen eltűnt, mert amúgy is lasszóval kellett keresni a jó munkaerőt, nem lett volna okos dolog tovább nehezíteni a felvételt. Meg simán lehet, hogy az ajánlást adó ember mégis rossz jellemzést ad a pályázóról, mert utálja titokban, és akkor ott ülsz, hogy ezzel most kezdj-e valamit, vagy hallgass a megérzésre, hogy jó munkaerő lesz. Szóval ez a procedúra szerintem mindenhonnan kikopott.

jún. 1. 07:59
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem kopott ki mindenhonnan. #9 vagyok, 2 eve meg kertek tolem.

Egyik ismerosom is akkor valtott melot, tole is kertek hogy egyik felettese elerhetoseget adja meg. Nyilvan egy haverod szamat is meg lehet adni, aki agyondicser, szoval valoban nem sok ertelme.

jún. 1. 08:26
 20/21 anonim ***** válasza:
Köszi, 19-es, jó tudni. Szerintem sem sok értelme van.
jún. 1. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!