Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez kihasználás?

Ez kihasználás?

Figyelt kérdés

Külföldön lakom és az állami munkaközvetítő berakott egy öregek otthonába, magáncég, 3 hónap praktikára, munkapraktika. Ezt azert tették mert nem kaptam évek óta munkát, amúgy anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet es állampolgár is vagyok. A végzettségem asszisztensi.

De viszont van egy mentális diagnózisom es ezért praktikara tettek, es ha a munkaadónak megfelelek, akkor felvehet 3 hónap múlva, de az állam fog fizetni engem, nem a cég és a céget is, hogy engem alkalmaznak. Ezt, hogy elősegítsék a sérültek munkábaállását.

Tehat a cégnek nem kerülök 2 garasába sem. Most sem, mert az állam fizet.

A feladataim kis besegítés, extra erőforrás legyek, pl segítsek az ételkiosztásnál, vagy a szemelyzet munkaruhajat mossam es szortírozzam, es idővel esetleg az öregekkel is dolgozhatok, akar most is, de nem egyedül kell vállaljam a felelősséget, csak 2 en mehetünk be az öregekhez.

AMI NEM TETSZIK, az az, hogy beugrott egy nő es megkert hogy takarítsam fel az egesz alsó emeletet, mert az ukran takarítók csak 2 hét múlva jönnek. Szerintem ez nem tartozik a feladataim köze, h pótoljam a takarítókat.

En csak az öregek tisztantartásáról tudtam, erről nem. Anyam azt mondja, hogy ne mondjak nemet, mert valamit kell csinaljak.

De rengeteget dolgoztatnak amúgy is, úgy kezelnének mint egy konyhai robotot, aki gombnyomásra pattan es megcsinalja azt amitől ők vonakodnak.

Mar volt velük emiatt konfliktusom, mert nem hagytam magam. Egyszerűen volt feladat amit elutasítottam. Emiatt az egyik kiabalt velem es stb es mondta h megy a főnökhöz. (egy szobaban egy vecet akart pucoltatni velem ami nagyon koszos volt es az ő dolga lett volna)

Mondtam hogy csak menjen nyugodtan. Azt hiszem ki is akartak rúgatni, de a főnök nem akarta mert ingyen jövök es így is megéri.

A kerdesem: jogosan kernek a folyosó takarítására, vagy ez túlkapás. Erről nem volt szó, de ezt úgy adjak elő mint egy hamar adódott helyzet amit meg kell oldani.

Arról nem is beszelve, hogy heti 40 órát kell ott legyek, ami iszonyat kimerítő. A többiek csak 60-70% ban dolgoznak. De senki se kerdi ha nem e vagyok faradt, vettem e szünetet, halalig akarnak dolgoztatni! Rengeteg a munka, nem beteg emberre szabott

máj. 25. 23:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
24%

Három hónapig kell odatenned magad, hogy utána a munkáltató úgy döntsön, felvesz a jobb munkára, mert meg akar tartani. Három hónap. Te meg ennyi időre sem akarod megerőltetni magad...

Heti negyven óra az egy normál munkarend, semmi extra nincs benne egyébként.

máj. 25. 23:39
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Öregek otthonában alapból bunkó, tajparasztok dolgoznak. Mentőztem egy ideig és jártam oda rendszeresen és tapasztaltam, hogy úgy beszéltek velünk is mint a kutyával.

De egyébként az, hogy külföldön vagy magyarként az még rá is tesz egy lapáttal.

Igen, kihasználás. De ne foglalkozz vele. Azt a feladatot végezd el amiben megegyeztetek mikor odamentél. Habár ez a "besegítés" ez ilyen nagyon szar megfogalmazás mert ha ebben egyeztetek meg akkor jogosan tukmálnak rád sajnos ilyeneket is. Mindegy, ne törődj vele, azt a minimumot végezd el amiért még nem csapnak ki. Vagy pedig válts munkát bár ez nem könnyű az esetedben. Mindenesetre lehet megéri próbálkozni, addig ne szólj semmit míg nem lesz biztos egy másik meló.

máj. 25. 23:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Másik meló nem nez ki, mert beteg vagyok, es a masik, hogy en nem állhatok ki mert akkor elvesztem a penzem, amivel fizetem a szamlaim. Csak ha ők rúgnak ki, akkor jó mert nincs szankció. Igaz, megint munkanélkuli leszek
máj. 25. 23:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem beszélsz a főnökkel, ha már eddig nem tetted meg, hogy úgy konkrétan mi tartozik a feladatkörödbe?
máj. 25. 23:57
 5/12 A kérdező kommentje:

Mert úgy döntöttem, hogy helyben teszem pontra őket nem kell nekem a főnöknél kopogtatni folyton, tudok nemet mondani.

A praktikansról azt írja a szabalyzat, hogy nem helyettesíthet alkalmazottat! Nem kezelhető alkalmazottként. Azert van ott, hogy elsajátítson szakmát es közben extra erőforras legyen, de nem alkalmazott es ra nem vonatkoznak az alkalmazottakra vonatkozó szabályok!

máj. 26. 00:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Megírtam, hogy a munkaügyi központ mit mondott, hogy mi tartozik a feladatkörömbe. Az első írasomban, a kérdésfeltevesben
máj. 26. 00:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Borzalmas,amit leirsz. Együttérzek.

Megfigyelesem szerint minden munkahelyen ezt csinaltak velem is kezdokent aztan kirugtak mindenhonnan. Aztan idovel kitalaltam,mit dolgozhatnek sajat magamnak.

máj. 26. 05:47
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Miért nem olvasod el a munkaköri leírást az itteni regény helyett?

Egyébként nagyon egyszerű. Felvettek valakit támogatásért, aki az utolsó senki, R1 munkatárs. Bármennyire fájó, azért vagy ott, hogy rádlőcsöljenek minden olyan feladatot amit más nem akart megcsinálni.

ez van, vagy csinálod, vagy kezdesz magaddal valamit, hogy legyen esélyed értelmes munkára.

máj. 26. 08:59
 9/12 A kérdező kommentje:

Hat eldöntöttem, hogy holnaptól még inkabb nem hagyom magam, mert ezek halálig ugráltatnának!

Muszáj magam megvédjem!

Nem érdekel a következmény!

máj. 26. 09:44
 10/12 A kérdező kommentje:
A munkaköri leírást leírtam, csak nem olvastad el
máj. 26. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!