Ez kihasználás lenne?
Van egy kollegám, akivel jó a kapcsolatom, mindent meg tudunk beszélni, munkaügyek, otthoni problémák is. Ami nem tetszik, hogy a munkában én számtalanszor segítek neki, pl ügyfelét fogadom konzultációra, számtalan dolgot megszervezek, elintézek, mint középvezető. ( nem jár érte plusz juttatás). Ő szóban segít, de amikor tenni kéne valamit, akkor nem történik meg gyakran idő hiányra és munkára hivatkozva…
Múltkor bent volt a kisfia, én felajánlottam, hogy egy kis időt felügyeleti rá, hogy tudjon haladni. Ezért nagyon hálás volt akkor. Azonban legutóbb az én gyerekemet kellett behoznom, mert nem tudtam a felügyeletet megoldani, na akkor szinte egész nap nem láttam, fel sem ajánlotta, hogy segítene… pedig világosan jeleztem, hogy így nem fogok tudni haladni a munkával… Munkaidő vége előtt jelent meg 5 perccel, hogy el volt havazva….
Ha viszek be kaját, én mindig adok belőle másoknak is, ha van annyi… de amikor a menzáról fizetjük, egyszer nem ajánlotta fel, hogy visszahívna…. Sőt a pontos elszámoláshoz mindig ragaszkodik. A névnapi felköszöntést örömmel fogadja, de mást már nem köszönt fel, mert azokat a napokat ő nem tudja fejben tartani…
Szóval van egy rossz érzésem folyamatosan…. Ambvivalens vagyok…:(
Mit lehet tenni? Van egy jó viszony, viszont engem borzasztóan zavar ez a sóhersága…
Most magamról fogok írni, nem mindenkiről, vagy ő róla.
Én elfogadok minden felköszöntést. Az embereknek sok hülye hamis ünnepük van. Én csak 2 ünnepet tartok, a két napfordulót. Ajándékot senkinek sem adok sose, viszont szívesen csak úgy ha úgy alakul. Én enyhén autisztikus vagyok és mióta ismerem magam, nagy szerelmem a matek és az összehasonlítás. Én század forintra pontosan elszámolok mindent, mellette behívom a barátaim mindenbe, sőt nagyobb összegekbe, mint magam, mert magamra sajnálom, rájuk nem. Egy menzán én se hívnék meg senkit sem, mert semmi alkalmat nem látok rá, és fel sem ajánlanám, hisz nincs rá megelőző okom. Ha a munkátok fixen elvégzős, nem csoda, ha nem akar segíteni, mert emiatt csúszik. Bár nem értem ez hogy lehet, letelik a 8 óra, én megyek, csak a rendőr vagy a mentő tart vissza. Ha engem nem kérnek meg, hogy segítsek be, nem fogok. Én is azért kérek, mert ezt akarom. Ha nem kérnek, még ha észreveszem az utalást, akkor se ajánlom fel. Nekem kommunikáljanak, ne jelezgessenek, mint a süketek.
A gyerekedre való nem felügyelés csak nem tiszta. De az egész, "nem végzek a melóval" koncepció számomra felfoghatatlan. Ilyen nincs a szememben. Amin cseng a 8 óra vége, én már nem dolgozom.
"...pl ügyfelét fogadom konzultációra, számtalan dolgot megszervezek, elintézek, mint középvezető. ( nem jár érte plusz juttatás)"
Itt van a baj. Munkában csak olyan dolgot kell megtenni, amiért pénzt kapsz, hiszen az ember pénzért dolgozik. Ha helyette dolgozol ingyen, hülye vagy.
Nem állt szándékomban más helyett dolgozni, de vannak olyan munka feladatok, melyet speciális ismeret miatt valamelyikünk jobban csinál. Nem ez a gond, hanem a viszonzás hiánya….
Ez viszont akkor derül ki, ha már benne vagy… :(
Tehát azt lehet tenni, hogy többet nem segítek a másiknak?
Köszönöm 8-as! Időnként segít, de az arányok eltolódtak és ez engem bánt.
Igen az ő ügyfele, de van olyan munkafolyamat, amit én ismerek jobban, ezért kérte a segítségemet, ami nem is lenne önmagában gond, de nincs viszonzás, mint ahogyan az kiderült.
Ilyenkor rájövök, hogy amúgy milyen idióták az emberek… elveszít egy segítőkész kollégát és egy barátot is… bele sem gondol:(
Legközelebb nem fogok ráérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!