Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Minden bent maradt szabadságom...

Minden bent maradt szabadságomat ki kell fizetniük felmondás után?

Figyelt kérdés

Február 13.-an kezdtem el dolgozni, ma reggel felmondtam bent maradt 17 nap szabim... ilyenkor ezt mind kifizetik?

És ha új helyre megyek akkor mi lesz?

2024. máj. 14. 16:02
1 2
 11/16 Katona Dius ***** válasza:
10-es voltam, még annyi, hogy az új helyen attól függ, hogy hány nap szabid lesz, hogy mikor kezded a munkaviszonyt. Ha mondjuk azonnal kezdesz, akkor 13 napod lesz ott idénre (ha végig dolgozod az évet). Ha később, ez időarányosan csökken.
2024. máj. 14. 22:36
 12/16 Grizesteszta ***** válasza:
Kérdező, ha ez az első munkahelyed és februártól májusig dolgoztál, akkor hogy a jó istenben maradhatott bent 17 nap szabid? Ahogy a 10 írja: 20 nap jár egész évre. Nem lehet, hogy kivettél febr-május között 3 napot és innen jön a 17 nap? A 10-es levezetése nekem logikus....
2024. máj. 15. 16:54
 13/16 Katona Dius ***** válasza:

Könyvelő vagyok, csak értek hozzá :P

Szerintem ő úgy számolta, hogy az egész éves szabit, ami jár, kifizetik neki.

2024. máj. 15. 16:56
 14/16 Grizesteszta ***** válasza:

#13: Nem kérdőjeleztem meg a hitelességét:) Akkor a kérdező úgy számolhatott, hogy 12 hóra 20 nap, 10 hóra 17 nap és nem vett ki semmit.

Érdekes lehet, miért mond fel valaki a vélhetően 3 hónapos próbaidő után 1 nappal? Nem lett volna jobb előbb 2-vel? Vagy nem 3 hó a próbaideje vajon? Szép napot neked!

2024. máj. 15. 17:04
 15/16 Katona Dius ***** válasza:

Tudom, csak vicceltem :D

Vannak helyek, ahol akár 4 vagy 6 hónapot is kikötnek próbaidőnek. Az más tészta, hogy a jogszabály szerint 3 hónap köthető ki max, de ezzel sokan nem foglalkoznak.

És igen, arra tudok gondolni, hogy ő arra számolt, hogy az éves szabadságot megkapja a 3 hónapjára is. Sok helyen pont ezért nem engedik, csak időarányosan kivenni a szabikat, nehogy az legyen, hogy felmond év felénél az illető, de már kivette az összes évi szabit. Ugyanis a vállalkozónak az bukta, nem követelheti vissza az árát. (Elméletben. Sok helyen ezzel sem foglalkoznak és levonják az utolsó bérből.)

2024. máj. 15. 17:12
 16/16 anonim ***** válasza:

"Vannak helyek, ahol akár 4 vagy 6 hónapot is kikötnek próbaidőnek. Az más tészta, hogy a jogszabály szerint 3 hónap köthető ki max, de ezzel sokan nem foglalkoznak."

Tévedés. Maximum 6 hónap kiköthető kollektív szerződés keretén belül. Ennél több nem. Kevesebb igen.

"Ugyanis a vállalkozónak az bukta, nem követelheti vissza az árát. (Elméletben. Sok helyen ezzel sem foglalkoznak és levonják az utolsó bérből.)"

A "sok helyet" be kell perelni. Előtte felszólítani a munkáltatót, hogy fizesse ki a jogtalanul levont összeget. De pereskedés előtt meg lehet próbálni a munkaügyi/foglalkoztatás-felügyeleti hatóság közreműködésével hatni a munkáltatóra. Kormányhivatalokban találod őket.

Ugyanis a munkabérből levonásnak kemény szabályai vannak. Csak úgy random nem vonhat le belőle senki. Még a munkáltató sem! Tőlem biztos nem vonná le, mert a nyakára is ülnék egyből -> jogilag.

2024. máj. 18. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!