Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szabadságom előtt vagy utána...

Szabadságom előtt vagy utána célszerűbb kilépni?

Figyelt kérdés
Szóval kikértem szabadságot egy hetet még régebben de csak ilyen e-mailes jelzés volt erről, attól tartok ha szabi előtt adnám be a felmondásomat akkor nem kapnám meg a szabadságomat. De nálunk olyan szokott lenni, hogy aki felmond annak kiadják a részarányos jogos szabiját. Mennyire szokott fönök megharagudni arra aki kilép? Ha meg szabi után lépnék ki akkor meg lekell szerintem huzni az 1 hónapot. Én már amugy 6 éve vagyok a cégnél ezért 2 hónap a felmondási időm ,ettől elszoktak szerintetek tekinteni? nem vagyok annyira komoly titulusban a cégnél,hogy ne lehessen potolni.

2022. júl. 4. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szabadság után. Én szabi előtt adtam be a felmondásomat, és azt mondta a főnök hogy nem mehetek el a korábban megbeszélt szabadságra, le kell dolgoznom a felmondási időt. Úgy gondolom az a legjobb ha felmondás előtt kiveszed az összes szabidat.

Végül pár nap szabira elmehettem,de nagyon nehezen engedte meg... Így is maradt meg bent pár nap szabadság..

2022. júl. 4. 21:14
 2/3 anonim ***** válasza:
93%

A mostani helyzetre való tekintettel, hogy mindenhol kevés az ember, így szerintem nem fognak eltekkinteni a felmondási időtől, viszont csak a felét vagy köteles ledolgozni.

A szabi téma meg olyan, hogy érdemes kivenni az időarányost, mert különben kifizetik, és gondolom pihenni te is szeretnél, ha van új helyed már.

2022. júl. 4. 22:07
 3/3 A kérdező kommentje:
szóval akkor szerintetek nem adják ki a szabijaimat időarányosan ha felmondanék hanem kifizetnék inkább?
2022. júl. 5. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!