Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért utálom a főnökömet...

Miért utálom a főnökömet emberileg ennyire?

Figyelt kérdés

Folyamat kritizálja a személyzetet, jó szava nincs, idegbeteg, ha szabadságra mész elkezd sértegetni, dühöngni stb.

Emberileg egy nulla. Mégsem tudom érzelemmentesen kezelni a dolgot pedig próbáltam. Főleg a személyeskedései miatt.

ápr. 8. 11:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%

Igazán sajnálom, hogy ez lett a hitrendszered és emiatt félsz.

7-es voltam.

ápr. 8. 14:29
 12/19 A kérdező kommentje:

11

Hogyhogy hitrendszer? Miről beszélsz?

ápr. 8. 14:33
 13/19 anonim ***** válasza:
53%

11.

Szerinted így működik a világ, hogy beszólunk másnak aztán emelt fejjel távozunk? Én elhiszem, hogy neked kényelmes életed van jó munkahellyel vagy volt lehetőséged más helyre menni ami elég indok volt arra, hogy így gondold de általában nem így működnek a dolgok. Nem lehet mindig reklamálni mindenért mindenkinek mert valamiből pénzt kell csinálni és meg kell élni. Jó dolognak tartom, hogy kiálljunk magunkért, ha kell a főnök ellen is, de ez nem egy tündér mese ahol a szolgálóból király lesz.

ápr. 8. 14:40
 14/19 A kérdező kommentje:

13

Ez így van. Az én tapasztalatom az, hogy ha minél többet reklamálsz, igazságharcoskodsz annál jobban utálni fognak, annál nehezebb sorsod lesz mert a főnök / feletteseid annál jobban bosszúból megnehezítik az életed, annál több munkát sóznak rád, annál több rossz hírt terjesztenek rólad, szóval ott vágnak vissza ahol csak tudnak.

A valóságban nem az igazság és egyenlőség törvénye uralkodik, bármennyire is nehéz volt beismerni ezt a 30-as éveim elején, hanem az erőtörvény. Az igazság csak akkor kerül elő mint szempont ha egyszerre több embernek is érdeke pont az igazságra hivatkozni.

Sajnos ez is a felnőtté válás része, és egy traumatikus folyamat, de emellett egyetlen alternatíva a képzeletbeli világban élés, amelyben minden szép és jó és nem bántanak merthogy te jó vagy.

ápr. 8. 14:48
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Látod kérdező, pontosan ez a hitrendszer a tiéd is, amit a 13-as írt.

De lehet reklamálni. Mindig, minden helyzetben, ami nekünk nem jó, ki kell állni magunkért. Szeretni kell magunkat annyira, hogy jól bánjunk magunkkal.

Voltam úgy, ahogy ti, volt ilyen hitrendszerem, ezért megértem, hogy nehéz. De a szemüvegek, amiken keresztül jelenleg tényleg sokan látják a világot, lecserélhetők.

ápr. 8. 14:49
 16/19 anonim ***** válasza:

És a gondolati torzítás is megkeseríthet.

Miért vetíted ki rám a gondolataidat?

Igaz, nem tartozom magyarázattal, de sosem volt másik munkahelyem, mikor "robbantottam" az előzőn.

ápr. 8. 14:52
 17/19 anonim ***** válasza:

Nézd csak. Egy másik kérdésnél a kérdező kommentje.

Ő már kapizsgálja a dolgokat. Kizárólag rajtad múlik minden.

"5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igaz, nem fejtettem ki. Arra jöttem rá, hogy a világ úgy működik, hogy mindenkinek megvannak a saját hiedelmek, amik szerint él és cselekszik és nincsenek univerzális alapvetések és a senki sem szolgál magasabb rendű, elvont elveket, maximum ezt gondolja magáról, hanem valójában mindenki a saját benyomásai alapján kialakult személyisége szerint cselekszik.

Lehet, hogy ez nektek egyértelmű volt eddig is, én egész életemben azt gondoltam, hogy mások jobban eligazodnak nálam az életben, sokkal többet tudnak nálam az életről, a világ működéséről, de a hétvégén érett meg bennem a gondolat és esett le, hogy ez egyáltalán nincs így és semmivel sem tudok kevesebbet, pont annyit tudok.

2: igen, ez is benne van. Mostanra jutottam el arra a pontra, hogy felismertem, hogy mi fontos számomra és mi nem. Ki fontos és ki nem. Mivel szeretnék foglalkozni és mivel nem.

Sok évet töltöttem el úgy, hogy hagytam, hogy mások rendelkezzenek az időmmel, figyelmemmel, gondolataimmal, passzív módon hagytam őket átfolyni rajtam, most hétvégén jöttem rá, hogy minden azért történt, mert hagytam, vagyis nem vettem át saját magam felett az irányítást, nem rendelkeztem önmagammal.

Hát erre jutottam. Nagyon durva, ma úgy ébredtem, mintha kicseréltek volna, teljesen máshogy látom a környezetemet, az életemet, mindent."

ápr. 8. 14:58
 18/19 A kérdező kommentje:

“ Látod kérdező, pontosan ez a hitrendszer a tiéd is, amit a 13-as írt.

De lehet reklamálni. Mindig, minden helyzetben, ami nekünk nem jó, ki kell állni magunkért. Szeretni kell magunkat annyira, hogy jól bánjunk magunkkal.”

Persze lehet, én is ezt tettem. Most meg elképesztő rossz a viszonyom a főnökkel és 5-ször nehezebb minden egyes nap mint az elején. Lehet reklamálni csak készülj fel, hogy bármi lehet a következménye. Kockáztatás az egész. Lehet jól sül el, lehet rosszul. Minden hely más, minden ember más, ugyanazért egyik helyen lehet teljesen mást kapsz mint egy másik helyen. Nincs univerzális szabály, hogy ha ezt teszem akkor jutalmul ezt fogom kapni. Helyzetfüggő, szerencsefüggő az egész. Van akinek bejön, ők lesznek azok akiknek összejött az élet. Van akiknek nem, ők lesznek akik szívtak, a vesztesek. Ha megfigyeled a világ erősen hierarchikus, és ehhez szükség van egyaránt győztesekre és vesztesekre. Ha csak győztesek lennének akkor nem lenne hierarchia sem. A jelenlegi rendszer megköveteli a vesztesek meglétét, nélkülük felborulna a rendszer.

Tehát nem lehet egyetlen egy szabályrendszert ráerőltetni minden egyes emberi életre, sorsra, hiszen annyira sokszínű ez mint a természet. Nagyon sokféle sors, élet létezik és ennek következtében nagyon sokféle hiedelem és világnézet.

Ezt kell felismerni.

ápr. 8. 15:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
8: Ez elég érdekes! És mégis hogy képzelné ezt el, amikor a törvény szerint a szabadság jár, és ki kell adni az év folyamán? Gondolom úgy, hogy papíron kiadja, de gyakorlatilag q csicska melós ugyanúgy bemegy gályázni.
ápr. 8. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!