Komolyan kirugnának, ha nem mennék be dolgozni?
2021 augusztusa óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, tehát már közel 3 éve. Ezidő alatt egyetlen szabadnapom sem volt a hétvégket és az hivatalos ünnepnapokat leszámítva, beteg sem voltam. Kötelezően alá kellett írnom, hogy kivettem a szabadságot és azokat a napokat kifizették kpban, de szabadságot soha nem kaptam.
Idén szeptemben lesz a nővérem esküvője egy szombati napon, és már most előre szóltam, hogy arra a péntekre és hétfőre szabadnap kellene, de a főnököm nem enged el. Erősködtem, hogy nekem ez a 2 nap fontos és még soha nem voltam szabadságon, erre azt mondta a főnököm, hogy jó, akkor elmehetek, de akkor vissza sem kell jönnöm.
Jah, szerintem is blöfföl, de azt már tényleg csak te tudod hogy megéri-e kiszipolyozott dolgozóként (ha úgy tetszik: rabszolgaként) leélni az életedet és egy ilyen senkiházi bűnöző pöcsnek engedelmeskedni. Mert ez amit megenged veled szemben, az már kábé btk kategória.
Elbocsátani többek között azért is lehet az alkalmazottat, mert mulasztása volt. A munka kihagyása is az.
Illetve a munkaadód rendelkezik a szabadságod x százalékával, talan 75, de javítsatok ki, ha tévedek.
Na már most, ha nem adta ki szabinak, de elmentél, az mulasztás. A szabi kiadását illetően meg hivatkozhat arra, hogy az x stázalékkal ő rendelkezik.
Ha hivatalosan ki van adva az a nap és elmentél és kirúg, akkor meg abból per lehet.
Kirúghat? Ha igazából dokumentálva van a szabi, de nem enged el, tehát szabinak írja k8, de dolgozz, akkor simán lépj le, már csak azért sem rúg ki, mert ő jár rosszul.
Ha nincs hivatalosan kiadva a szabi, akkor sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!