Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csináljak, ha munkaidő...

Mit csináljak, ha munkaidő után is hívogat a főnököm?

Figyelt kérdés
Egy belvárosi részen élek, közel a munkahelyhez, kb. 8 perc séta. IT hálózatbiztonsági technikusnak vettek fel. A munkaidőm 8:00-16:30-ig tart, de néha a főnök képes felhívni 17:40-kor is ha nem megy a gépe vagy ha nincs wifi bizonyos épület részeken. Mit csináljak, mit mondjak ilyenkor, hogy ne kelljen bemennem?

2024. ápr. 4. 11:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Tartsd üzembiztosan a rendszert, hogy ne romolhasson el!

Nem bonyolult - azt feltételezve, hogy értesz ahhoz, amiért foglalkoztatnak!

Nem fogod elhinni:

Engem a főnököm azért tolt le nem egyszer komolyan, mert nem találtam arányosnak a felmerült technikai problémákat azzal, hogy éjjel 01:00, 03:00 óra körül hívogassam. Személyesen ő a rendszer üzemeltető és magáénak tudja annyira a felmerülő problémákat, hogy napszakra, probléma súlyára való tekintet nélkül azonnal tudni akar róluk.

Ha zavar, hogy hívogatnak munkaidő után, akkor bizony üzembiztosan kell tartanod a gondjaidra bízott rendszert! Ennyi!

2024. ápr. 5. 23:35
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

Engem nem egyszer rántottak be soron, ill. munkaidőn kívül a főnökeim, de kivétel nélkül mindig korrektül ellensúlyozták a szívességet. A hibaelhárítás megtagadása veszélyeztetheti egy cég működését, - a felmerülő hiba észlelését követő legrövidebb idő alatt hasznos elhárítani!

Ha nem ért ezzel egyet valaki, akkor tisztelettel megkérem, élje bele magát abba a helyzetbe, hogy mentőre szorul! Kimegy hozzá a mentő. Leviszik és elkezdenék stabilizálni a kocsiban az állapotát annak érdekében, hogy az életét veszélyeztető körülményeket kizárva tovább lehessen lépni a problémán. Igen ám, de a kocsiban hirtelen minden áramellátás megnyekken. Gondolom, egyetértően bólogatnátok sokan, hogy nem kéritek az odairányított erősítést, mert csak kibírjátok addig, amíg a hét első munkanapján odaküldik dél körül az akkor felszabaduló szerviz kocsit!

De ilyen a kölcsön is, ami időbeli aktualitását veszítve már nem ér semmit...

2024. ápr. 5. 23:48
 13/19 anonim ***** válasza:
54%

#11, #12: természetesen - de akkor a szerződésben ez benne is van, az ellentételezéssel együtt!

Míg a kérdezőnél úgy néz ki, hogy 8 órás foglalkoztatásban van, semmi mást nem kap, és szó nem volt ilyenről.

2024. ápr. 6. 10:19
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt beleíratnám a szerződésbe, hogy milyen ellentételezéssel vagy hajlandó munkaidő után dolgozni, és mikor lehet tőled elvárni, hogy munkaidőn kívül állj rendelkezésre.
2024. ápr. 8. 09:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Legyen két telefonod.Egyik a munkás,másik a családi-baráti.A munkásat munkaidő után kapcsold ki.

De egyébként tényleg,ha s.o.s-ben kell neki valami,segíthetsz.pl ha neki is meló után megy haza, s utána derül ki,hogy nem müxik az otthoni,gépe,mert akkor kapcsolja be.

vagy telón lediktálod neki,h mit csináljon,és nem mész oda.

akár előre leírod neki önszorgalombol,ha szüksége lesz rá,legyen egy utmutató

2024. ápr. 19. 22:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Munkaidőn kívül tiltsd le a számát és kész, vagy ne vedd fel. Ha rákérdez megmondod hogy munkaidőn kívül a magánèleteddel foglalkozol, nem munkaügyekkel.

Nekünk van céges telefonunk, minden alkalmazottnak. Én Munkaidőn kívül bekapcsolom a repülős üzemmódot és pont. Ki sem csörög. Ennyi.

2024. ápr. 19. 23:51
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan szemetek hogy ha szabadságon vagyok akkor azert elotte leszögezik ha kellek hogy hivhassanak meg be is menjek ha vmi sos van azaz szabadság alatt is keszenlétet várnak el!
2024. ápr. 20. 11:12
 18/19 anonim ***** válasza:

A szerződés pedig nem tartalmaz keszenleti időt! Előző munkahelyemen szóltam is hogy a készenléti időket is beírom az óraszámba.(ott vezetni kellett a munkaidőt mert rugalmas volt meg home officcal is kevert osszevissza az egész.)

De itt most az állami cégnèl nem lehet keszenlétre kérni pénzt mert nincs is ilyen jogcímük se rá. Felvesznek fox 8 es kapod a fix 8 at. Túlora sincs hivatalosan csak csúsztatások.

2024. ápr. 20. 11:15
 19/19 anonim ***** válasza:
38%

"Mit csináljak, ha munkaidő után is hívogat a főnököm?"

Randizz vele...

2024. ápr. 21. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!