Mit csináljak, ha munkaidő után is hívogat a főnököm?
Nekem is egyszer volt ilyen, hogy a főni este 8-kor hívott, hogy a másnap reggeli géppel kellene mennem helyette tárgyalni egy német ügyféllel. Na, addig gondoltam azt, hogy én alapból szeretek utazni.
Ezek után a céges telefont beállítottam arra, munkanap 17:00 után és hétvégén egész nap automatikusan DND üzemmódba kapcsoljon, és véletlenül sem nézek rá munkaidőn kívül.
"munkaidőm 8:00-16:30-ig tart, de néha a főnök képes felhívni 17:40-kor is ha nem megy a gépe vagy ha nincs wifi bizonyos épület részeken."
Megmondod neki, hogy rendben, főnök, reggel megnézem, viszlát!
Hidd el, a gond nem vele van.
Ehhez szoktattátok a főnököt. Ugrani mindenre, mert "mi lesz, ha"
Rengeteg idő, én évtizedeket mondanék, mire itt normális élet lesz az országban. Miattatok, akik nem mondanak nemet.
Szerzodesben mi van benne?
Amugy meg ne vedd fel.
Ha felveszed sokszor, akkor azt jelenti veled barmit megtehet a fonok
Szerintem is inkább úgy érdemes ezt elrendezni, hogy odamész a főnökhöz,és megkérdezed:
"főnök, munkaidő után meddig ügyeljek? Akkor erre az ügyeleti díj ennyi meg ennyi (van rá szabály, szerintem 40%).
Ha dolgozom is, arra az időre túlóradíj."
Ezeket szépen összeírod, aztán mész hozzá aláíratni a jelenléti íven.
Ha ebbe nem megy bele, akkor egyértelműen NEM HÍVHAT!
"Oké, az előttem szólók "a kibicnek semmi sem drága" alapon bátorítanak hogy munkaidőn kívül szarjál bele, de ezt azért mérlegelned kell. Egyrészt ugye kérdés hogy jár-e pluszlóvé az ilyesmiért, másrészt hogy ez milyen gyakori, harmadrészt hogy milyen valós problémát okozna a cégnek ha nem veszed fel a telefont és nem mész be kihúzni őket a szarból"
Írta a kérdező, hogy 08:00-tól 16:30-ig tart a munkaideje. Na ha mindössze ennyi szerepel a munkaszerződésemben, akkor szerinted egy éppértelmű munkavállalót miért érdekelné az hogy munkaidőn túl mi történik a céggel? Tőlem ott omlik össze az egész ahol akar. Nehogy már nekem kelljen ilyeneken gondolkoznom, ez a vezetőség feladata, ha nekik fontos az üzletmenet folytonosság biztosítása akkor 1) fizessenek készenléti pótlékot arra az esetre ha valami történne és be kell fáradnom a céghez (mindezt rögzítve a munkaszerződésben) valamint 2) fizessenek túlórát abban az esetben ha valóban bementem és dolgoztam is.
Lehet hogy hozzád hasonló birkáknak természetes dolog ugrani munkaidőn túl is ha szól a főnök és elvállalni olyan feladatokat amik nem tartoznak a munkaköri leírásba, én viszont csak és kizárólag azt csinálom meg amiben megállapodtunk és szerepel a szerződésben. Ha egy szó sem esik sem készenlétről sem túlóráról valamint ezek kifizetéséről akkor tőlem 16:31-kor is leállhat az egész céges rendszer, én szépen kisétálok az épületből és másnap 08:00-kor nekiállok javítani, ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!