Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kötelezhet a cég, hogy 6...

Kötelezhet a cég, hogy 6 napot dolgozzak a héten?

Figyelt kérdés

Minden héten 5 napot kell dolgozzak reggel 6tól délután 2ig. A héten hétfőn szabadnapos lettem volna és direkt bementem dolgozni, megbeszéltem a műszakvezetőmmel, hogy nekem az e heti szombat kell mert dolgom van. A kollegám megígérte, hogy bejön helyettem, erre elment inkább táppénzre. Tudom hogy direkt csinálta mert mással is már sokszor eljátszotta ezt.

Most kötelező bemennek?

Múltkor is szabadságról hívtak be melózni, és ez nem egyszer fordult már elő.

Ha csak egyszer szeretnék valamit kérni azt nem lehet teljesíteni? Itt vagyok már 5 éve

Arra akarnak kötelezni hogy szombaton bemennek dolgozni és mi van ha ezt megtagadom?

2024. ápr. 3. 15:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Bemenjek
2024. ápr. 3. 15:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha szabadságról hívnak be, akkor az útiköltséget állniuk kell akárhonnan is kell neked eljönnöd a szarjuk miatt. Illetve a napi/órabéred (attól függ miben kapod és mennyi feladat miatt hívtak vissza) a kétszeresét (vasárnap talán, háromszorosát, de nem vagyok biztos) kell neked kifizetniük.

Ha a hétfőt ledolgoztad, akkor nem tudom milyen túlòra elszámolási lehetőségek vannak, a közvetlen felettesedtől kérdezd meg.

Ilyen szemét kollégával meg inkább ne is kerülj szivességes viszonyba, mert látod megszivatott.

Beszélj a közvetlen feletteseddel erről. Ő tudott a cseréről?

2024. ápr. 3. 16:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Elő kellene kaparni először is a munkaszerződésedet, hogy behívhatnak e munkaidőn kívül, vagy valami extra esetben.

Amúgy ez egy undorító dolog minden vállalkozótól, hogy rángatják az embert és úgy gondolják bármit megtehetnek mert úgysem mond fel a dolgozó.

Pocsék dolog ez, de az igazság az, hogy vagy nemet mondasz és sértődés lesz, vagy nem szólsz semmit, de akkor ez még jópárszor meg fog fordulni.

2024. ápr. 3. 16:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Felmondani nem lehet?
2024. ápr. 3. 16:15
 5/6 anonim ***** válasza:
44%

Ezt ti alakítottátok így emberek. Generációk óta.

Eszébe nem jutott volna a munkáltatóknak, vállalkozóknak ugráltatni, szerződésbe írni túlmunkát, stb., ha mindenki normálisan, saját magát szeretve élte volta az életét.

De utáljátok magatokat évszázadok óta. És pont ezért. Mert nem tudtok nemet mondani.

2024. ápr. 3. 17:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Fel se venném a telefont nekik, ha szabin vagyok.
2024. ápr. 5. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!