Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen trükköket vetsz be,...

Milyen trükköket vetsz be, amikor tetteted a munkát?

Figyelt kérdés

Mindannyian ismerjük ezt a típust. Állandóan papírokkal megpakolva, laptoppal a kezében lót-fut, siet. A szabadságát az utolsó pillanatban lemondja, mert valami nagyon komoly, halaszthatatlan feladat esett be a projekttel kapcsolatban. Minden alkalmat megragad, hogy a pozíciója fontosságát hangsúlyozza és elmondja, hogy neki milyen rossz, teljesen el van havazva. Folyton e-maileket ír, meetingeket szervez teljesen jelentéktelen témákban. Gyakran bezárkózik az irodájába (mert persze általában külön irodája van), hogy a munkára tudjon koncentrálni, kizárva minden zavaró tényezőt. Persze mindenki tudja, hogy ilyenkor sorozatokat néz, vagy jobb esetben a saját ügyeit intézi. Ám a keserű valóság csak akkor bukik ki, amikor hosszabb időre lebetegszik: a kijelölt helyettese 2 óra alatt elvégzi a teljes heti munkáját, betanítás nélkül!

Ez egy irodai példa volt, de biztos vagyok benne, hogy más területeken is akad hasonló.

Ha valaki magára ismert (sajnos gyanítom, hogy az ilyenek még magukat is úgy átverik, hogy nem: esély sincs, hogy magadra ismerj), kérem írja le a történetét és a munkakerüléshez, szimuláláshoz alkalmazott stratégiáit. Ha nem ismertél magadra, de vannak ilyen stratégiáid, történeteid, azt is szívesen látom.

2024. febr. 27. 19:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%
6-os vagyok azért azt nyomatékosítom, hogy a munka volt az első és ki nem álhattam az olyan kollégákat, akik köztudottan lógtak. Ha kész voltam a munkával vagy nem volt akkor ment az alibizés. Persze előfordult, hogy elhúztam a munkát a lazább napokon vagy ha a főnök érdeklődött, de nem helyeztem a lustaságomat másik kolléga elé, tehát segítőkész voltam és általában gyorsan intézkedtem. Erről jut eszembe a munka eltolása, tehát ami 15 perc az 50...😁
2024. febr. 27. 20:38
 12/15 anonim ***** válasza:
De szeretnék már egy ilyen melóhelyet, ahol lehet kamuzni, és a munka is halad :D Eddig csak megszakadós munkáim voltak, de szó szerint most is minden nap van valami SOS feladat kitalálva.
2024. febr. 27. 23:08
 13/15 A kérdező kommentje:

#10 Persze, jöhet még.

Amúgy mennyit fizetnek állami szférában egy ilyen pozícióban?

2024. febr. 28. 06:48
 14/15 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Bruttó 450. De lehet nem sokáig élvezhetem, ma a főnök vörös fejjel üvöltötte le a korai távozásaimat :D Hát akkor hello hajléktalanság.

2024. febr. 28. 17:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Életemben egy ilyen munkahelyem volt, kb. 30 évvel ezelőtt. A napi 8 órából jó ha akadt 4 óra munka. Növényekkel foglalkoztunk, ha nem volt mit csinálnom, bevonultam a raktárba egy rakatnyi üveggel, amiben a növényminták voltak, vittem egy könyvet és olvastam. Ha véletlenül bejött valaki, az üvegeket kezdtem el rakosgatni. Vagy a másik varáció, az antiszeptikus boxban "dolgoztam", az ölemben egy könyvvel. Előfordult, hogy elszunyókáltam kicsit. :) Nyáron továbbfejesztett változata volt ennek, hogy a kolléganővel kimentünk az ültetvényre némi munkaeszközzel és napozgattunk.
2024. márc. 3. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!