Milyen trükköket vetsz be, amikor tetteted a munkát?
Mindannyian ismerjük ezt a típust. Állandóan papírokkal megpakolva, laptoppal a kezében lót-fut, siet. A szabadságát az utolsó pillanatban lemondja, mert valami nagyon komoly, halaszthatatlan feladat esett be a projekttel kapcsolatban. Minden alkalmat megragad, hogy a pozíciója fontosságát hangsúlyozza és elmondja, hogy neki milyen rossz, teljesen el van havazva. Folyton e-maileket ír, meetingeket szervez teljesen jelentéktelen témákban. Gyakran bezárkózik az irodájába (mert persze általában külön irodája van), hogy a munkára tudjon koncentrálni, kizárva minden zavaró tényezőt. Persze mindenki tudja, hogy ilyenkor sorozatokat néz, vagy jobb esetben a saját ügyeit intézi. Ám a keserű valóság csak akkor bukik ki, amikor hosszabb időre lebetegszik: a kijelölt helyettese 2 óra alatt elvégzi a teljes heti munkáját, betanítás nélkül!
Ez egy irodai példa volt, de biztos vagyok benne, hogy más területeken is akad hasonló.
Ha valaki magára ismert (sajnos gyanítom, hogy az ilyenek még magukat is úgy átverik, hogy nem: esély sincs, hogy magadra ismerj), kérem írja le a történetét és a munkakerüléshez, szimuláláshoz alkalmazott stratégiáit. Ha nem ismertél magadra, de vannak ilyen stratégiáid, történeteid, azt is szívesen látom.
#10 Persze, jöhet még.
Amúgy mennyit fizetnek állami szférában egy ilyen pozícióban?
10-es vagyok.
Bruttó 450. De lehet nem sokáig élvezhetem, ma a főnök vörös fejjel üvöltötte le a korai távozásaimat :D Hát akkor hello hajléktalanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!