Milyen verbális trükköket ismertek?
Legtöbbször nem célom, hogy földbe döngöljem a másikat, de nem szoktam hagyni,hogy más megtegye velem.
Annyi legtöbbször elég,hogy pl munkahelyen,hogy nem muszáj nekünk se beszélgetni,se barátoknak lenni.Ez egy munkahely, elég annyi,amennyi mindkettőnk munkájához szükséges.
Vagy...ha sz.r napod van beszélgessünk máskor..
Egyszer volt egy közlekedési helyzetben egy ilyen hegyomlás, börtöntöltelék fazon nem adta meg az elsőbbséget.
Én meg átszóltam neki a lehúzott ablakon,hogy lehet nem vetted észre a táblát..de nem adtad meg az elsőbbséget.
Erre ő:ÉS?ÉS?
Mondom neki,á hagyjuk a fenébe,nem lesz elég a szókincsed arra,hogy ezt megbeszéljük. Aztán ott hagytam.
Nekem csak az jött be, hogy lekezelően odavágok mindig valami egyszavas választ, esetleg tőmondatot. Cinikusságot állítsd a maximumra. Pl. mikor hőbörögnek, akkor "Eeellnééézzzéssst" stb. De az is vicces, amit leírtál, bár az ilyenek csak háromszavas mondatokat fognak fel amúgy, úgyhogy max. csak magadnak mondtad. Ja az már az első válaszoló, bocsi :)
Az a normális, hogy max. 1-2 ilyen hulladék, kötekedő alak van egy társaságban, általában az ilyeneket otthagyom, és húzok a társaság magjához. Ha a mag is fos, akkor meg nem kell részt venni az ilyen társaságokban. Ha az irodai társaságokra gondolsz, ott meg pláne nem szabad megmaradni és vérszívó emberek között élni a mindennapjaid. Nem trükkökön kell gondolkodni, hanem váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!