Szerintetek korrekt a 8%-os béremelés vagy csak én érzem kevésnek?
Nos...
Nézzük meg, mikor volt utoljára béremelés, és akkor mennyi.
A béremelésnél a legfontosabb, hogy a reálbér-szint stabil maradjon, ami a makrosajátosságok miatt azt jelenti, hogy a béremelésnek meg kell egyeznie a nominális inflációval.
Másszóval: amennyivel növekedtek az árak, annyival jogos, hogy emelkednek a bérek. (ceteris paribus)
Ha jól tudom, akkor az 1 éves infláció valahol 5,5-6% körül mozgott, ami azt jelenti, hogy ha tavaly januárban volt inflációkövető emelés, akkor most a jogos emelés mértéke 6% körül lehet. A 8% nem nevezhető ennek ismeretében kevésnek, sőt, még a 6%-ot túl is haladja...
Az ismert adatokból csak ennyi választ lehet adni...
6# szintén nekem is. azért mondják sokan, hogy váltáskor lehet megugranni a bért.
de ha pl nagyon fontos ember vagy, lehet a főnökkel egyeztetni. egy fontos embert nem fogja elengedni...
Nem értem az ilyen kérdéseket.
Mi a terv, amikor az ország jelentős része úgy gondolkodik, hogy "örülj, hogy ez is van", "máshol sem jobb", "más semmi emelést nem kapott"?
Tanult tehetetlenség a köbön. Magatoknak csináljátok, mikor veszítsék észre? Ha teljesen kiürül az ország, és egy embernek kell húsz munkakört teljesíteni? Sok helyen van már ez.
Én is ezért mondtam fel, az sem érdekelt, hogy semmi nem volt kilátásban.
Szegény 17-es, kicsit talán sokat gondolsz... kicsit talán nagyravágyó vagy...
De ha ezen múlik, mondj fel, biztos vannak olyanok, akik feléért is elfogadnák a munkádat...
Sajnos sokak nem képesek értékelni, amijük van...
Hajrá! Mint mondtam, más nem kerülne ennyibe, mert talán fele annyiért is vállalja a munkát.
De ha ennyire megteheted, akkor lépj! Majd egyszer megtanulod te is értékelni, amid van...
Ugyanakkor utalnék arra, amit itt láttam már: gyk-n mindenkinek milliós fizuja van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!