Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Coachingolást hogyan lehet...

Coachingolást hogyan lehet visszavonni?

Figyelt kérdés

Egy munkatársam coach iskolát végez. Nemsokára coach lesz. Amíg tanul felajánlotta, hogy "megcoachingol". Ezt én elutasítottam, nem szerettem volna ha bárki engem "megcoachingolna". Egy kicsit erőszakoskodott, de elutasítottam udvariasan, de határozottan, többször is, minden alkalommal. Ma leültünk beszélgetni. Volt kb. 2 óra szünetünk. Beszélgettünk, majd a végén közölte, hogy " köszönöm, kész vagyunk". Kérdeztem, hogy mivel, amire azt válaszolta, hogy "megcoachingoltalak".

Köszönöm neki, de ezt hogyan csinálhatom vissza? Nem akartam, hogy "megcoachingoljanak".

2024. febr. 14. 21:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Oké, nem akartad, és nem is volt korrekt tőle. Vannak olyan foglalkozások, munkakörök, ahol ezért kb. kirúgnák (mármint hogy engedélyed nélkül "kezelt").

De azt nem értem, beszélgetés közben, amikor már láttad, hogy erre megy ki, hogy kezd faggatózni, tanácsokat adni, miért nem állítottad le? Azt kellett volna mondanod, hogy "Bocs, de megmondtam, hogy én ezt nem szeretném".

2024. febr. 15. 16:16
 12/17 anonim ***** válasza:
45%

Ja. Meg egyébként is, ha esetleg hasznodra váltak a tanácsok? Meg jót akart? Akkor végülis mindketten jól jártatok. Ő megkócsingolhatott/vagy csak úgy érzi, és hátha jók voltak a tanácsai, mindenesedre kibeszélted magadból a problémáidat.

Valakitől azt hallottam,hogy ha bánatot osztasz meg,megfeleződik;ha örömet osztasz meg, megduplázódik.

2024. febr. 15. 16:17
 13/17 anonim ***** válasza:
59%
*mindenesetre
2024. febr. 15. 16:18
 14/17 anonim ***** válasza:
48%
Ugyanolyan buta kifejezés lett mint a pszichoolóógus.
2024. febr. 16. 03:37
 15/17 BlackSword ***** válasza:
44%
Ez nem is tanácsadás... ha meg nem is akarsz tudni a problémákról, az a te bajod... ha meg nincsenek, akkor meg nincs félnivalód... kaptál egy adag információt, meg egy beszélgetést... az már a Te dolgod, hogy mit kezdesz vele... de Te most a gondolkodástól félsz???
2024. febr. 16. 05:40
 16/17 anonim ***** válasza:
74%

Van egy mondás, hogy annak lehet tanácsot adni, aki kér.

A kérdező pedig nem kért, sőt kifejezetten elutasította..

Továbbá a munkatársa még nem coach csak képzésben van, tehát nem is biztos - sőt biztos, hogy nem áll olyan szinten a tanácsosztogatást illetően, mint egy tapasztalt coach, akihez ha önszántából választott volna a kérdező, ment volna.

A pszichológus is terápiás szerződést ír, megállapodnak. Ha pedig a gyakorlatát (a képzések kötelező eleme, hogy meginterjúvoljon valakit és ebből leadjon egy dolgozatot) szeretné valakivel felvenni, abba is bele kell egyeznie az interjú alanynak.

Ez emberileg nem fair, kihasználás, becsapás és inkorrekt viselkedés. Szakmailag pedig teljesen etikátlan!

Az ilyenből sosem lesz jó coach, pont ilyen pénzlehúzós erőszakos kókler csak, mint amilyen most is.

Nagyon sajnálom, hogy ez történt, én ezek után biztosan nem jópofiznék vele, hanem először alaposan beolvasnék, aztán többet sosem beszélgetnék vele.

aug. 15. 10:54
 17/17 veszettkecske ***** válasza:
100%

Mekkkócsingolt valami kezdő kókler kócser? Ez tényleg nem kócser...

Na, majd én megoldom, én vagyok a de-kócser.

Kész vagyunk!

Most mek.

aug. 16. 15:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!