A felmondasi idom 4 het,de nem akaork mar ezekekl az emberekkel egyutt dolgozni es van mar uj kiszemelt pozicio ahova felvennenek. Hogyan lehet kijatszani a rendszert,hogy ne 4 het legyen? Arra gondoltam,hogy kiveszek szabadsagba mondjuk 2 hetet.
"Többes jogviszony csak az őt főállásban foglalkoztató engedélyével lehetséges (ha a nunkaidő részben vagy egészben egybe esik)."
Ez hatalmas nagy tévedés!
Egyik munkáltató sem tilthatja meg a többes jogviszonyt kizárólag akkor, ha az a gazdasági érdekét sérti.
Mikor sértheti? Ha mondjuk a konkurenciánál helyezkedsz el (viszed a megrendelőket/vevőket/beszállítókat), vagy az addig megszokott teljesítményed romlására megy a sok munka. Továbbá akkor, ha versenytilalmi megállapodást kötött a két fél, amely a munkaviszony megszűnését követően is kihat a dolgozó munkavállalási céljaira. Viszont ilyen esetben ellentételezést köteles fizetni a munkáltató cserébe a dolgozónak.
Ne terjesszél valótlanságokat! Soha nem volt tiltva a többes jogviszony a rendszerváltás óta. Mondjuk előtte sem, csak nem volt elterjedt.
Az valóban igaz, hogy a többi jogviszonyról tájékoztatási kötelezettséged van a munkáltatók felé. De megtiltani zsigerből nem tilthatja meg. Miért van tájékoztatási kötelezettséged? Pont azért, hogy a munkáltató gazdasági érdekét ne tudd vele sérteni. Mert ha igen, akkor fel tudjon lépni ellene.
Egy hét táppénz belefér, csak ne egyből a felmondás után játszd el. Dolgozz még pár napot.
Én tavaly nagyon meghúztam a derekam mert túlerőltettem a munkahelyen, ügyeletre kellett mennem ahol szurit adtak meg felirtak egy gyógyszert, ezt simán be tudod vállalni akkor is ha semmi baja a derekadnak az ügyeletes orvos nem jön rá, egy szuritól meg semmi bajod nem lesz, a gyógyszert ki sem kell váltanod. Erről lesz egy papirod hogy sürgősségi ellátást kaptál, azt mondta ott a doki ha úgy érzem hogy nem javul akkor menjek el a háziorvosomhoz aki kiir pár napra mert ezt pihentetni kell. Ne nagyon mászkálj ki, ha mégis akkor bottal vagy "sántikálva".
Igazán sajnálom, hogy ezen a gyakorin olyan pontozási rendszer lett kialakítva, ami többnyire a helyes válaszokat húzza le.
Tehát megismétlem, bármikor egyszerre lehet több munkaviszonya a dolgozónak. Nem kell hozzá senki engedélye.
Igen,ez valoban sajnalatos.
"Igazán sajnálom, hogy ezen a gyakorin olyan pontozási rendszer lett kialakítva, ami többnyire a helyes válaszokat húzza le."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!