A felmondasi idom 4 het,de nem akaork mar ezekekl az emberekkel egyutt dolgozni es van mar uj kiszemelt pozicio ahova felvennenek. Hogyan lehet kijatszani a rendszert,hogy ne 4 het legyen? Arra gondoltam,hogy kiveszek szabadsagba mondjuk 2 hetet.
Felmondási idő alatt csak annyi szabadságot adnak ki ami részarányosan jár az utolsó munkanapodig a cégnél. Nincs az hogy átviszed a megmaradt szabikat vagy előre kiveszed és a másik cégnél kevesebbel kezdesz, ilyen nincs. Ami időarányosan van azt ha akarod ha nem kiadják és vagy otthon kell maradnod pár napot, vagy kifizetik.
Táppénzzel szoktak sokan trükközni hogy a felmondási időre elmennek táppénzre, csak ez megint nem egészen jó megoldás mert egyrészt ha nem vagy ténylegesen beteg és úgy vesz fel az orvos az már táppénz csalás lehet és a munkáltatód joggal feltételezheti azt hogy direkt mentél és akkor kérdőre vonhatja az orvost, és akár fel is jelenthet ami elég súlyos szintig is elmehet akár.
Tegyük fel,a poén kedvéért: max 35vagy, 25 nap szabival. Ki is adnak belőle 4et. A maradék 18nap még mindig hibàdzik.
A tp fogjuk rà, hogy ok, kivéve, ha bemószerolnak tp csalàssal.
"Aprilistol aprilisog tart az ev a cegnel a szabadsagok teren"
MT szabályozza, ott ilyen lehetőséget nem biztosít. Január 01-jétől december 31-ig tart az év. Ebben az időszakban vizsgáljuk a szabadságokat.
"Amíg le nem zárják a munkaviszonyod, ki nem adják a papírjait, addig úgyserm tudsz a másik helyen kezdeni. "
Miért ne tudna? A többes jogviszonyt ismeri az összes jogszabály. Többes jogviszony -> azonos időben egyszerre több munkaviszony.
"Arra gondoltam,hogy kiveszek szabadsagba mondjuk 2 hetet.
Es akkor csak 2 het a femondasi idom."
Nem. Ettől még 4 hét a felmondási időd, csak alatta egy részében szabadságon vagy. Egyébként még soha nem találkoztam 4 hét felmondási idővel. Szokatlan ilyen formában meghatározni a felmondási időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!