Gond lehet-e abból, hogy ha nem váltottam ki 3 hónapja a vármegye bérletemet?
Decemberben kezdtem el dolgozni egy egyházi fenntartású, gyermekkel foglalkozó intézményben. Mivel én vidéki vagyok a párom pedig itt lakik ebben a nagy városban, így ide tudtam költözni már november vége óta.
Az állás interjún én ezt jeleztem is a munkáltatómnak, hogy én már nem vidékről járnék be hanem innen helyből és csak a helyi járatokra szeretném megigényelni a bérletet. De ő erősködött, hogy milyen jó a vármegye bérlet stb…és tulajdon képen rám erőltette és megigényelte.
Papírok terén csak annyit kellett kitölteni, hogy mi a munkaköröm, hogy hívnak….stb meg elkérték a személyes adataimat.
Azóta eltelt 3 hónap és én egyszer sem vettem meg, mert nem használom ki, mivel nem utazok haza, mert 3 műszak mellett nem tudom össze hozni.
Mi az, hogy “megigényelte”?
Nem egészen értem az egész sztorit, nyilván nem kényszeríthet bérletvásárlásra a munkaadó..
2 anonimnak a válasz:
Ő fogalmazta így, hogy megigényli nekem, gondolom, hogy kapnak utána valami támogatást vagy valami csurran-cseppen nekik utánam…de ezzel nem vagy egyedül nekem is elég zavaros ez a része. Én úgy írtam le mindent ahogy az szóról-szóra történt.
5 anonim
Igen, tudom, hogy ez így szokott működni.
Nem értem, miért lenne gond, hogy valamit nem veszel meg. Illetve, ha ők sem szóltak hónapok óta, hogy nem vittél számlát, akkor mi a gond?
Ha nagyon bizonytalan vagy, kérdezz rá a vezetőségnél.
#8 anonímnak a válasz
Eddig nem is szóltak, én meg nem firtattam. Viszont ma felhívott a főnököm, hogy le adtam-e már a bérletet.
Én többször is mondtam neki, hogy nekem nincs rá szükségem, mert nem használom ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!