Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vármegyebérlet vs. útiköltség...

Vármegyebérlet vs. útiköltség térítés?

Figyelt kérdés

Messziről járok be dolgozni, napi 100 km-t ingázom, ezt busszal teszem meg, viszont megyén belül maradok. A cég eléggé jól fizeti az autóval történő bejárást, ezért arra gondoltam, hogy kérném így az útiköltség támogatást, megvenném a bérletet, a maradék pedig a zsebemben maradna.

Ez mennyire etikus? Érhet ebből bármi hátrány? Kérdezzem meg inkább?

2023. máj. 9. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb munkahely inkább bérletet fizet, nem a rendes költségtérítést, mert így jobban jönnek ki.
2023. máj. 9. 15:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, ez a két opció van, bérlet, vagy ha autóval jársz, bizonyos km pénz. Nekem az utóbbi jobban megérné és bérletet vennék belőle.
2023. máj. 9. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz gyanús, hogy elvileg kocsival jársz, de nincs a kocsid sehol, reggelente feltűnően nem a parkoló irányából sétálsz be, és a munka végezte után sem arra indulsz? Kívánom hogy ne legyen igazam, de szerintem minden munkahelyen van legalább egy ráérős ember aki annak él, hogy bemártsa a kollégáit, és előbb-utóbb kifigyelné ezt. Onnantól meg nehéz lesz kimagyarázni a főnöknek, hogy aprópénzért átb*sztad. Szerintem annyit nem ér, de ez csak az én véleményem.
2023. máj. 9. 16:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Pont azért kérdezném meg inkább előtte, annyira nem aprópénz, 50 ezer forint körüli összegről van szó.
2023. máj. 9. 16:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tőlünk hasonlóért kirúgtak 3 embert.

Közös autóval jártak és mind a hárman kérték az autóra az elszámolást.

2023. máj. 9. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:

5: Mondjuk ebbe elég érdekes belegondolni, hogy valaki amúgy esetleg vérprofi munkaerő, a viselkedésével sincs semmi gond, de kirúgják, csak mert felvette a kilómétertámogatást úgy, hogy igazából nem autóval jár. És ilyenkor amúgy mi az indok?

Ami még eszembe jut, ilyenkor nem lehet azt mondani, hogy az autót mindig egy közelben lakó ismerősömnél hagyom a házudvarban, mert ott nagyobb biztonságban van?

2023. máj. 9. 16:50
 7/7 anonim ***** válasza:
50 ezer körüli összeg és napi 100km? Akkor veszteséggel jársz be, mert 50k nem fedezi az egészet
2023. máj. 9. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!