Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Útiköltség térítés hogyan...

Útiköltség térítés hogyan "zajlik"?

Figyelt kérdés
Tanfolyamon kell részt vennem ahhoz, hogy eltudjak menni egy munkahelyre. Csak ez a tanfolyam másik városban van, kicsit messze. Ma voltam interjún, és azt mondták van költségtérítés. Délután hívtak, hogy holnap kezdődik, menni kéne. Na most nekem kell vonatjegyet is venni, buszjegyeket emiatt.... szóval ilyen esetben hogy van ez?

2018. okt. 3. 14:57
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Kérned kell számlát, ők ez alapján számolnak el.

(Bár fogalmam sincs, hogy buszjegyre adnak-e ki, szerintem nem, vonatjegyre tuti)

Lehet egyszerűbb, ha havi bérletet veszel és havi mennyiségű b.jegyet.

2018. okt. 3. 15:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen buszjegyre is lehet ott számlát kérni. De áfás számlát kell kérni nem? Ahhoz nem kell megadni, hogy melyik cég, számlaszám, stb? Mert ismerősöm azt mondta hívjam fel őket, hogy küldjék el az adatokat, mert csak a címüket tudom, meg a nevüket. Vagy sima számla elég?
2018. okt. 3. 15:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt inkább velük kellene megbeszélni, mert cégenként eltérő lehet.

Kérhetnek a cég nevére kitöltött számlát is (ahhoz tudni kellene a pontos nevüket, címüket), vagy kérhetik úgy is, hogy a te nevedre szóljon.

Buszsofőr is köteles számlát adni, ha kérsz. Nem szeretik, de ki kell adnia.

2018. okt. 3. 15:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg őket. Volt olyan munkahely ahol a jegy is elég és visszamenőleg fizették ki a leadott fecnik után az utazást.
2018. okt. 3. 16:00
 5/6 Andizsuzsi ***** válasza:

"fogalmam sincs, hogy buszjegyre adnak-e ki"

Természetesen adnak.

"Sima" számla nincs, minden számlán fel kell tüntetni az ÁFA tartalmat.

Kérdezd meg a munkahelyet, hogy elég-e, ha jegyeket adod le, vagy számla kell-e.

2018. okt. 3. 16:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat.
2018. okt. 3. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!