Hogyan emlékeztessem a munkaadót az útiköltség rendezésére?
Figyelt kérdés
Új cégről van szó.Rendesen kifizetnek bennünket.November hónap végén kezdünk azzal az egy héttel adós a főnöknő, de mondta nincs elfelejtve kifogja fizetni.Illetve az utat múlt hónapban mondta intézve lesz a cégen keresztül azóta nem mond semmit.Egyébként olyan a stílusa, hogy nem mondja gyakran a dolgokat de amit mond ahhoz előbbutóbb tartja magát.Latom,hogy sok költsége van,gondterhelt a számlák miatt és amúgy korrekt szokott lenni.De így csak halmozódik a költség neki is,nekem is. Ha visszamenőleg nem adja ide azonnal az se gond,de jó lenne ha ettől fogva fizetné az utat is.Ezt hogy közöljem vele? Látom elég feszült amikor számla érkezik.2020. jan. 31. 12:55
1/4 anonim válasza:
Mivel alapvetően korrekt, így Te is így állj hozzá. Menj be munkaidő előtt vagy után, légy udvarias, kérdezd meg tudna-e rád szánni egy kis időt (még ha kötelessége is egyébként)... Aztán csak hozd fel a témát, miszerint volt ez és ez a dolog, és szeretnéd tudni, hogy mi a helyzet, mire lehet számítani. Fontos, hogy azért ne úgy beszélj vele mint akit randira akarsz vinni, illetve legyen benned egy kis elhatározottság. Szóval ne bólogatni menj be, hanem megbeszélni a helyzetet. És még egy tanács: Kezeld diszkréten a dolgot, az utolsó amire szükség van egy ilyen helyzetben, az az, hogy visszajusson a főnökhöz, hogy ez téma a dolgozók körében.
2/4 anonim válasza:
Odaadni az utnyilvantartast a szamlaval a berszanfejtönek
3/4 A kérdező kommentje:
1-es válaszoló: igen az talán tényleg nem lenne jó ha a kollégáktól hallaná vissza. A kolléga is megkérdezett engem már 2x hogy nekem a főnöknő ideadta-e a novemberi fizetést az egy hétre.Mondtam nem,akkor amikor neki mondta akkor mondta nekem is,hogy megfogjuk kapni ő is azt mondta nem akarja sürgetni csak el ne felejtse.Az elfelejtéstől nem félek de nem lenne jó ha júniustól kezdené fizetni és az neki is nekem is sok lenne visszamenőleg.A menedzser amikor kérte néhányszor az üzemanyagot elég lehangolt volt azt mondta így is úgy is elkell,hogy számoljon vele amikor fizetés idő van.Megvárom az elszámolását az még pár nap és ha megint semmi akkor előhozom a témát.
2020. jan. 31. 13:34
4/4 A kérdező kommentje:
Épp nemrég írt a közös listára,hogy a fizetés is késik kb.két hetet most próbálják a pénzt összeszedni rá. És úgy gondolja ez így korrekt a részéről mivel a cég még nem keres annyit se,hogy a fűtést, áramot kifizessük.Ami tény és való sok kiadás van,csak félő nehogy az legyen,hogy minden hónapban adós marad valamennyivel és akkor tényleg nehéz lesz egyenlíteni.
2020. jan. 31. 20:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!