Ki tudott átszokni a "vármegyékre" a "megyékről"?
Figyelt kérdés
Nekem ezzel speciel nem volt gondom, a "főispán" viszont egyáltalán nem esik a nyelvemre...2023. nov. 18. 22:33
1/17 anonim válasza:
Mit kell “átszokni”?! Ez az eredeti közigazgatási név. A kommunisták törölték el 45 után.
Tanuld meg, mint a vármegye központokat, székhelyeket. Ennyi.
2/17 anonim válasza:
Senki nem használja a közéletben. Sőt, el is lett felejtve. Inkább komikusan hat egy beszélgetésben online és élőben egyaránt.
3/17 anonim válasza:
A büdös életben nem fogom azt mondani a mindennapokban, h vármegye. Ebben semmi politika nincs, egyszerűen csak 30 évig, főleg iskolában, ahol a legtöbbször szóba került megyét mondtam, nem fogom megszokni sose a régi/újat.
4/17 anonim válasza:
én vármegyét vicces módon csak a hűdeellenzéki telex meg egyéb pletykalapok címeiben olvasok, ha kidobja a facebook ads a hírfolyamomba XD
5/17 anonim válasza:
Miért kéne átszokni a vármegyézésre ? Átírtak pár táblát,oké,de az most engem miért befolyásolna? Nem értem azokat,akik át akarnak szokni.
6/17 anonim válasza:
Nem tudom megszokni, mert ezzel is csak hátrafelé megyünk.
8/17 anonim válasza:
Meg sem próbáltam átszokni, senkit nem érdekel hogy mondom. Ha meg valami hivatalos dokumentumhoz kellene ami eddig még nem fordult elő) akkor nem okoz nehézséget hogy a hivatalos nevét használjam.
10/17 anonim válasza:
Majd akkor mondok vármegyét, ha következő életemben a középkorba reinkarnálódok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!