Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Visszamennél így dolgozni egy...

Visszamennél így dolgozni egy munkahelyre?

Figyelt kérdés

Dolgoztam egy helyen, ahonnan próbaidő alatt elküldtek. Nagyjából egy hónap után újra felhívtak, hogy rájöttek, mégis szükség van még egy emberre, visszamennék-e?

A munka nem nagy szám, és a fizetés sem valami jó. A kollégák viszont rendesek. Sajnos azóta sem találtam másik munkát, bár szerencsére nem sürgős. De ez a hozzáállás a vezetőség részéről engem eléggé taszít. Ti visszamennétek?

2024. febr. 6. 21:41
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

"bele volt írva a szerződésbe is"

Sok olyan dolgot beleírnak a szerződésbe a cégek, ami szabálytalan, hidd el!

2024. febr. 7. 15:36
 22/24 anonim ***** válasza:
21. Pont azért kell elolvasni a szerződést! 😉 (a kisbetűs részt is)
2024. febr. 7. 15:38
 23/24 A kérdező kommentje:
"A próbaidő maximális hossza továbbra sem változott: három hónap köthető ki a munkaviszony kezdetétől fogva. Ennél rövidebb próbaidő kikötése esetén pedig a felek a próbaidőt – legfeljebb egy alkalommal – meghosszabbíthatják, de a tartama ekkor sem haladhatja meg a három hónapot. Kollektív szerződés alapján a próbaidő tartama legfeljebb hat hónap lehet."
2024. febr. 7. 15:47
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Én hat hónap próbaidőt írtam alá a hellyel, ahol dolgozom. Ez alatt felmondhattunk folna egymásnak. Már három éve itt dolgozom, de léteznek ilyenek, én írtam alá szerződést 30 nap próbaidővel is. Te, mint munkavállaló is tudsz alkudozni, a cégek is, meg vannak speciális struktúrák, pl. diákok nálunk azonnali hatállyal femondhatnak, de volt ember, aki sokallta a fél évet, ő három hónapot kért, ilyen szerződést is írt alá.
2024. febr. 7. 17:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!