Visszamennél így dolgozni egy munkahelyre?
Figyelt kérdés
Dolgoztam egy helyen, ahonnan próbaidő alatt elküldtek. Nagyjából egy hónap után újra felhívtak, hogy rájöttek, mégis szükség van még egy emberre, visszamennék-e?
A munka nem nagy szám, és a fizetés sem valami jó. A kollégák viszont rendesek. Sajnos azóta sem találtam másik munkát, bár szerencsére nem sürgős. De ez a hozzáállás a vezetőség részéről engem eléggé taszít. Ti visszamennétek?
2024. febr. 6. 21:41
21/24 anonim válasza:
"bele volt írva a szerződésbe is"
Sok olyan dolgot beleírnak a szerződésbe a cégek, ami szabálytalan, hidd el!
22/24 anonim válasza:
21. Pont azért kell elolvasni a szerződést! 😉 (a kisbetűs részt is)
23/24 A kérdező kommentje:
"A próbaidő maximális hossza továbbra sem változott: három hónap köthető ki a munkaviszony kezdetétől fogva. Ennél rövidebb próbaidő kikötése esetén pedig a felek a próbaidőt – legfeljebb egy alkalommal – meghosszabbíthatják, de a tartama ekkor sem haladhatja meg a három hónapot. Kollektív szerződés alapján a próbaidő tartama legfeljebb hat hónap lehet."
2024. febr. 7. 15:47
24/24 anonim válasza:
Én hat hónap próbaidőt írtam alá a hellyel, ahol dolgozom. Ez alatt felmondhattunk folna egymásnak. Már három éve itt dolgozom, de léteznek ilyenek, én írtam alá szerződést 30 nap próbaidővel is. Te, mint munkavállaló is tudsz alkudozni, a cégek is, meg vannak speciális struktúrák, pl. diákok nálunk azonnali hatállyal femondhatnak, de volt ember, aki sokallta a fél évet, ő három hónapot kért, ilyen szerződést is írt alá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!