Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kezdő felszolgálóknál gáz ha...

Kezdő felszolgálóknál gáz ha pár alkalommal hibázik és elejt valamit meg leönt pl egy vendéget?

Figyelt kérdés

2024. jan. 20. 17:48
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
95%

Azért van különbség egy vendég és egy főnök között.

A normális főnök tisztában van azzal, hogy hibázni emberi dolog.

A vendég nem a főnököd. Ő csak szeretne bemenni, enni, jól érezni magát, de ha azt látja, hogy kiad x Ft-ot és cserébe a pincér elfelejt dolgokat vagy leönti őt, arra gondol, hogy ez az étterem egy vicc.

Ha szeretnél angolul tanulni, de a magántanárod folyamatosan bakizik, nem keresnél mást?

Ha a boltban 1000 Ft helyett egy tizest elkérne a boltos, nem mennél másikba a következő bevásárlásnál?

Pincérként te részben az éttermet is képviseled. A te munkádtól függ az is, hogy a vendég ajánlja-e a helyet masoknak, ő visszatér-e.

2024. jan. 20. 19:10
 12/47 anonim ***** válasza:
82%
Sokféle hiba van, vendég leöntése azért elég durva. Ennél kisebb hibáért is küldtek el már valakit.
2024. jan. 20. 19:14
 13/47 anonim ***** válasza:
89%

Engem öntött le pincér (egy azóta bezárt) étteremben. Emiatt egy hónapok óta várt eseményról maradtunk le aznap este a MÜPÁ-ban, a ruhámat és a blézeremet pedig a tisztító sem tudta helyrehozni. Ráaadásul még a csizmámba is folyt az ételből, az is menthetetlen lett.

Elhiszem, hogy nem könnyű a kezdőknek, de egy százezres nagyságrendű kárt és egy elrontott estét semmiségnek beállítani sem elfogadható. Az üzletvezető által felajánlott két ingyen desszert, miközben tocsogtam a lassan kihűlő ételben pedig nem megfelelő kompenzáció. A pincér viselkedése pedig - nevetgélt (még ha talán zavarában is) - végképp vállalhatatlan volt. Ha már hibázik valaki, vállalja érte a felelősséget, főleg, ha a leöntött vendég méltósággal viseli a helyzetet, nem vádolja, nem követelőzik.

Nem is értem, hogy vetődhet fel kérdésként, hogy gáz-e tönkretenni valaki estéjét, ruháját. Az. Még akkor is, ha tévedni, hibázni emberi dolog, különösen egy tanulási folyamat részeként.

2024. jan. 20. 19:16
 14/47 anonim ***** válasza:
83%
Elejteni nem gáz, vendéget leönteni igen.
2024. jan. 20. 19:20
 15/47 anonim ***** válasza:
85%
Nem minden hiba tolerálható. Mondok példát másik szakmákból. Például egy programozó hibát ír egy kódba, előfordul, de ha a számítógépére vizet önt, az gáz. Egy futár is hibázhat kézbesítésnél, de ha közlekedési balesetet okoz, az gáz. Rendőrnél se mindegy, hogy jogtalanul intézkedik, vagy jogtalanul rád lő. Vannak tolerálható és nem tolerálható hibák
2024. jan. 20. 19:26
 16/47 anonim ***** válasza:
84%
A vendégnek nem kell tudnia, hogy a bénázó felszolgáló kezdő. Ha leforrázod levessel, és emiatt égési sérülései lesznek, jogosan fog felháborodni.
2024. jan. 20. 19:38
 17/47 anonim ***** válasza:
82%

Ha a vendéget leöntöd, többet nem megy abba az étterembe. És másoknak is elmeséli, hogyan járt. Melyik üzletvezető tolerálja ezt????

Semelyik!

2024. jan. 20. 19:42
 18/47 A kérdező kommentje:

Ha szeretnél angolul tanulni, de a magántanárod folyamatosan bakizik, nem keresnél mást?

Azért kicsit más folyamatosan hibázni meg egyszer-egyszer.

Ha a boltban 1000 Ft helyett egy tizest elkérne a boltos, nem mennél másikba a következő bevásárlásnál?

Nem. Szólnék neki hogy 1000 forint értékben vásároltam, javítsa. :)

#15 azért a rendőr jogtalanul lelőt, vagy közlekedési balesetet, amiben emberek sérülnek meg, egy leöntéshez hasonlítani, szerintem kicsit meredek, de te tudod.

#13 Nem azt mondtam hogy semmiség. De akkor nem tudom, ennyi erővel mindenki fogja fel úgy, hogy mekkora kárt okozott a cégének ahol dolgozik amikor bakizott, és mindenki érezze rosszul magát örökre....

2024. jan. 20. 19:43
 19/47 anonim ***** válasza:
90%
Egyik kollégám búcsúvacsoráját egy olasz étteremben tartottuk. Én nem kaptam meg, amit rendeltem, aki a rendeléseket felvette, úgy viselkedett, mint aki részeg, én nem értem rá végig maradni, jeleztem távozáskor, hogy az én vacsorámat nem hozták ki, úgyhogy azért nem fizetek. Azóta nem jártam ott, és biztos, hogy többé nem is megyek.
2024. jan. 20. 19:45
 20/47 anonim ***** válasza:
94%
Igen, aki leönti a vendéget, az érezze csak magát rosszul.
2024. jan. 20. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!