Kezdő felszolgálóknál gáz ha pár alkalommal hibázik és elejt valamit meg leönt pl egy vendéget?
Azért van különbség egy vendég és egy főnök között.
A normális főnök tisztában van azzal, hogy hibázni emberi dolog.
A vendég nem a főnököd. Ő csak szeretne bemenni, enni, jól érezni magát, de ha azt látja, hogy kiad x Ft-ot és cserébe a pincér elfelejt dolgokat vagy leönti őt, arra gondol, hogy ez az étterem egy vicc.
Ha szeretnél angolul tanulni, de a magántanárod folyamatosan bakizik, nem keresnél mást?
Ha a boltban 1000 Ft helyett egy tizest elkérne a boltos, nem mennél másikba a következő bevásárlásnál?
Pincérként te részben az éttermet is képviseled. A te munkádtól függ az is, hogy a vendég ajánlja-e a helyet masoknak, ő visszatér-e.
Engem öntött le pincér (egy azóta bezárt) étteremben. Emiatt egy hónapok óta várt eseményról maradtunk le aznap este a MÜPÁ-ban, a ruhámat és a blézeremet pedig a tisztító sem tudta helyrehozni. Ráaadásul még a csizmámba is folyt az ételből, az is menthetetlen lett.
Elhiszem, hogy nem könnyű a kezdőknek, de egy százezres nagyságrendű kárt és egy elrontott estét semmiségnek beállítani sem elfogadható. Az üzletvezető által felajánlott két ingyen desszert, miközben tocsogtam a lassan kihűlő ételben pedig nem megfelelő kompenzáció. A pincér viselkedése pedig - nevetgélt (még ha talán zavarában is) - végképp vállalhatatlan volt. Ha már hibázik valaki, vállalja érte a felelősséget, főleg, ha a leöntött vendég méltósággal viseli a helyzetet, nem vádolja, nem követelőzik.
Nem is értem, hogy vetődhet fel kérdésként, hogy gáz-e tönkretenni valaki estéjét, ruháját. Az. Még akkor is, ha tévedni, hibázni emberi dolog, különösen egy tanulási folyamat részeként.
Ha a vendéget leöntöd, többet nem megy abba az étterembe. És másoknak is elmeséli, hogyan járt. Melyik üzletvezető tolerálja ezt????
Semelyik!
Ha szeretnél angolul tanulni, de a magántanárod folyamatosan bakizik, nem keresnél mást?
Azért kicsit más folyamatosan hibázni meg egyszer-egyszer.
Ha a boltban 1000 Ft helyett egy tizest elkérne a boltos, nem mennél másikba a következő bevásárlásnál?
Nem. Szólnék neki hogy 1000 forint értékben vásároltam, javítsa. :)
#15 azért a rendőr jogtalanul lelőt, vagy közlekedési balesetet, amiben emberek sérülnek meg, egy leöntéshez hasonlítani, szerintem kicsit meredek, de te tudod.
#13 Nem azt mondtam hogy semmiség. De akkor nem tudom, ennyi erővel mindenki fogja fel úgy, hogy mekkora kárt okozott a cégének ahol dolgozik amikor bakizott, és mindenki érezze rosszul magát örökre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!