Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehet magunkban rendezn...

Hogyan lehet magunkban rendezni egy igazságtalan kirúgást?

Figyelt kérdés

Nem teljesen kirúgásnak mondható, mert próbaidő alatt vagyok, de a mai napon közölték, hogy holnaptól már nem kell bemennem.

A munka egy értékesítő-eladó szerű munka. 5 hete vettek fel, amiből sajnos két két kiesett, mert meghalt a testvérem, és egy hetet emiatt táppénzre mentem, illetve két ünnep közt a három napot szabadságban kivettem (volt egy napom, +a két rendkívüli). Szóval összesen három hetet dolgoztam. Az indoklás az volt, hogy szerintük nem nekem való ez a munka, nem megyek oda a vásárlóhoz illetve, hogy nekem ez nem megy. Viszont az én véleményem az, hogy az oktatás számomra az nagyon rosszul ment. Volt egy mentorom, akinek végig kellett volna engem vezetnie, ehhez képest voltak napok, amikor csak az történt, hogy álltam mint egy f*sz, és néztem, hogy ő mit csinál, mindenféle magyarázat nélkül. Vagy ha elmondott valamit, akkor gyorsan ledarálta, és elvárta, hogy ezt így mind egyből meg is jegyezzem. Elég sok tudást igénylő munkakör ez, konkrétan egy új szakma. Tanfolyam is van hozzá, csak azt februárra tették át nekem.... Szóval elvárták volna, hogy tanfolyam, és normális oktatás nélkül minden azonnal magától menjen. Ráadásul a mentortól azt a visszajelzést kaptam, hogy jól csinálom azt, ahogy mindenkihez odamegyek (annak ellenére, hogy sokszor információhiány miatt segíteni se tudtam). Mindezt úgy, hogy egy hónapja se, hogy a testvéremet elveszítettem, szóval ahhoz képest még igen aktív és kedves, segítőkész voltam (arra gondolok, hogy ilyen esetekben nehezebb a másokkal való kommunikáció). Szóval szerintem teljesen igazságtalan az érv, amit mondtak. Annyit válaszoltam erre, hogy elfogadom, ha ilyennek láttak, de az oktatást nem éreztem megfelelőnek. Erre azt mondta a HR-es, hogy direkt így lett kialakítva az oktatás, hogy lassan épüljön fel... Ebben csak az a bökkenő, hogy sehogy sem épült, hanem a legtöbb dolgot hallott információk alapján tanultam, vagy más kolléganők mutatták meg nekem, ha kértem. Valamint párom foglamazta jól meg ezt: Tehát azért rúgtak ki, mert nem végezted el, amit nem tanítottak meg, de azért nem tanították meg mert ez volt a terv.

Egyébként a kollégákkal és a közvetlen vezetőmmel semmi probléma nem volt, szerettem bejárni, és a mentorom is emberileg jó fej volt. Mivel előzőleg egy nagyon patkány társaságban dolgoztam, így duplán fáj, hogy pont egy ilyen helyről rúgtak ki.

Tudom, hosszú lett kicsit, de saját tapasztalatokra lennék kíváncsi, ki hogyan tudta ezt rendezni magában? Eléggé rosszul esett, és úgy érzem magam, mintha teljesen alkalmatlan lennék bármire is, pedig voltam már korábban évekig csoportvezető, és nem egy embert oktattam akkor az adott munkakörre, saját magam által írt tréninganyaggal sikeresen.

A leírtak alapján az év elég rosszul indult, főleg, hogy előtte sok sikertelenség ért már munkakeresés terén. Az így sem túl magas önbizalmam most még jobban megcsappant, de nem szeretnék még jobban lecsúszni lelkileg. Viszont nem tudom, hogyan is mehetnék tovább.

Köszönöm annak, aki elolvasta, és annak is, akinek lenne néhány hasznos tanácsa.

2024. jan. 16. 11:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne bándd egy percig se. Ha bezárul egy ajtó, majd kinyílik egy másik.

Engem még egyetemistaként két munkahelyről is kirúgtak. Az egyik egy diákszövetség keretében ment, ami két hónappal a kirúgásom után csődbe ment, és nem tudták kifizetni a diákmunkásokat. Vagyis ha maradtam volna, akkor két hónapig még ingyen dolgoztattak volna és nem fizetnek ki a végén. Hatalmas kő esett le a szívemről, mikor ezt megtudtam, persze előtte én is magam alatt voltam (habár egy pocsék munkahely volt és amúgy is utáltam, de attól még nyilván nem örültem a kirúgásnak).

A másik hely, ahonnan kirúgtak, pár hónappal a távozásom után bezárt, mert nem volt bevételük, és alkalmazottat sem találtak utánam.

Tudom nehéz ezt így felfogni, de próbáld úgy nézni, hogy nem ért veszteség, hanem szereztél némi tapasztalatot egy helyen, és majd találsz jobbat úgyis.

2024. jan. 16. 20:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek veszi be a gyomra a szélhámosságot és van, akiről ez messziről lerí.
2024. jan. 17. 03:41
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a testvéred végtisztessége meg a ho] àtartozóid szàmítanak nem a meló..
2024. jan. 17. 18:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Engem is rúgtak ki, mert nem én hoztam a legtöbb pénzt a konyhára (IT toborzás). Már nem voltam próbaidős, de azonnali hatállyal küldtek el. Reggel még tettem a dolgom, ebédre már ki lettem tessékelve. Nagyon megalázónak éreztem, ott bőgtem, mint egy csecsemő, egyáltalán nem számítottam rá. Előtte semmilyen beszélgetés vagy utalás nem volt, hogy vékony jégen táncolok. Persze azt tudtam, hogy nem én vagyok a legügyesebb,de miért nem lehet ezt visszajelezni? Miért csinálták azt, hogy előtte héten még az éves tervet beszélték meg velem? Ráadásul a főnök a szemembe se nézett,be se jött, csak Messengeren írt este két sort, hogy miért nem volt bent. Mindegy, már régen volt, továbbléptem , az ilyen helyekért nem kár.

Kérdező, te se bánkódj, részvétem a tesód miatt, én is biztos kilennék. Nálam atom red flag az a hely,ahol az új kollégát nem tanítják be normálisan. Volt már ilyen élményben is részem, nem értettem,minek vettek fel új embert,ha kb csak dísznek tartják. Hidd el, megtalálnak még jobb lehetőségek, ne add fel!

2024. jan. 19. 09:09
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden cég rendszere egyedi. îgy hiăba a vegzettseg az csak alapisneret..
2024. jan. 19. 10:36
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,nem kell világi tragédiaként megélni egy elbocsátást. Legjobbakkal is előfordulhat. A próbaidőnek sajnos az a kockázata, hogy nem vagy bevédve és ugye alapesetben még indokolnia sem kell a munkáltatónak - viszont te is könnyedén továbbállhatsz ezidő alatt,ha nem jön be a hely. A hibákból tanulni kell, a felelősséget vállalni kell. Egy ilyen élményt mindig kudarcnak élünk meg, de ettől tényleg nem dől össze a világ. Ettől még nem vagy rossz munkavállaló vagy rossz ember, tovább kell keresgélni.
2024. jan. 19. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!