Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért igazságtalanul az...

Miért igazságtalanul az részesül dicséretben sokszor, elismerésben, aki nem szolgált rá?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nálatok is van ilyen, hogy azt dicsérik, jelölik akár kitüntetésre a munkája miatt, aki nem is csinálja meg a munkát, inkább ellogja stb, de még is annyira ért a nyaláshoz, hogy bármit hibázik az sose lesz rossz? Mindezek ellenére inkább kíemelik, hogy tökéletes?

Annyira bántja az igazságérzetem, mert én meg tudom, hogy sajnos nem így van. Úgy érzem nincs értelme tisztességesen elvégeznem a dolgom, mert az nincs megbecsülve.

Rengeteg panasz érkezett amúgy be ügyfelektől, hogy nem látta el a feladatát az illető, de ezek a főnök felé eltitkoltan maradtak. Pedig igazolható.. Most engem tettek át a helyére és könyörgött, hogy hamisitsam meg, amiket nem csinált meg, mert jönnek ellenőrizni. Évekre visszamenő papír munkáról van szó.. Ha megcsinálom, akkor hallgatom tovább, hogy ő a tökéletes. Ha nem csinálom meg, akkor meg kiutál a csoport, ahol vagyok. Szóval mit csinálnátok? Én nem merek hamisitani.. De akkor még rám szállnak. Nőkkel dolgozom és nagyon bosszúsak tudnak lenni.

29/N

2023. máj. 13. 06:36
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Azért részesül ki nem érdemelt elismerésben, mert a csorda szellemében mások falaznak neki. Előfordul egy munkahelyen, hogy valaki hibázik, senki nem tökéletes, de másokkal eltakaríttatni ennek a nyomát elég gusztustalan. Ha hibázott vállalja érte a felelősséget és tegyen rendet maga után. Döntsd el, hogy akarsz-e egy olyan csorda tagja lenni, akik kiutálnak csak azért mert tisztességgel elvégzed a feladatod.
2023. máj. 13. 06:52
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Én visszamenőleg nem szenvednék azzal, hogy más trehányságat helyrehozzam. De én nem is vagyok alapvetően egy pozitív társasági ember.

Egyébként a munka világa sajnos olyan mint az iskola. Sokszor a puncsosok kerülnek vagy jutnak előnyhöz még akkor is, ha te jobban vagy ugyanúgy dolgozol.

2023. máj. 13. 06:55
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Azt látom, hogy társadalmilag jelenleg erre van igény. Mindenki nyafog magában, a szomszéddal-iismerőssel, hogy ez nem jó, rossz így, de lényegi előrelépést senki sem képes tenni, vagy felszólalni ellene.
2023. máj. 13. 07:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hamisítgatnék semmit, es eszem ágában sem lenne évekre visszamenőleg javítgatni más elhanyagolt munkáját.

Korábban nem volt nálatok ellenőrzés? Hogy lehet, hogy évekig nem bukott ki, hogy hiányos a munkája?

2023. máj. 13. 07:34
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Ezek az emberek általában egyik főnöknek vagy befolyásos embernek a rokona, pártfogoltja, és emiatt a többi nyalja a seggét. Én ezt látom.
2023. máj. 13. 08:00
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Eszedbe ne jusson.Ne csináld meg és ne vegyél részt a simlisségben, mert ugyan olyan bűnrészessé válsz mint az a másik.
2023. máj. 13. 08:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki javítsa ki magának, te nem akarsz bajba keveredni.
2023. máj. 13. 08:05
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
6+ Ha megpróbál zsarolni, akkor se engedj neki. Ellenben akkor írány a hatósághoz, vagy olyan felsővezetéshez, akihez nem ér el a keze, és független a jelenlegitől.
2023. máj. 13. 08:08
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert azt a lovat ütik amelyik húz! Egyébként ismerek olyan céget ahol a rokon sík hülye de mégis foglalkoztatva van mert rokon és tudatosan vagy tudatlanul el van nézve neki minden! Csak a normál dolgozó issza meg a levét ha problémák vannak...
2023. máj. 13. 08:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Húznék egy vonalat, - hogy a felelősségem innen (év, nap, óra, perc) áll fenn és innentől elvégzem tisztességgel a munkámat. Az utálkozóknak pedig bármikor meg lehet mutatni, hogy olyanért utálkoznak, amihez semmi közöd - és ahogy te sem várod el, hogy visszamenőlegesen takarítsák el a mocskodat, tőlük sem etikus ezt elvárni mással összefüggésben!

Azzal meg nem kell foglalkozni, hogy az ő hozzáállásuk is felszínre kerül emiatt a szarkupac alól. Olyan ez, mint a sarki jég! Amíg tartottak az arra kedvező időjárási feltételek elrejtett ezt-azt, aztán elkezdett olvadni a jég és előkerültek rég eltűnt emberek, tragikusan véget ért expedíciók nyomai, néhány lehullott repülőgép, pár fagyban megrohadt lánctalpas jármű, szándékosan oda hordott szemét, ill. nukleáris hulladék.

Ez most várható lesz a munkahelyeden is, - viselje mindenki a saját disznóságait!

Ami a jutalmazási rendszert illeti: legtöbbször azt "tolják", aki szürkén elveszik a semmiben, mert olyan szinten nincs mögötte teljesítmény, hogy soha nem hibázik, (mivel nincs is miben hibát vétenie).

Ez ellen nem sokat tud tenni egy beosztott!

Ha egészségesen méretezett kontrollt gyakorolna a főnökség, akkor kizárt, hogy ilyen megtörténhetne! De ez a jelek szerint nincs így!

2023. máj. 13. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!