Mit dolgoztok és mennyit kerestek Magyarországon? Elnézést az indiszkrét kérdésért, de szeretném felmérni, hogy Mo.-n mi a valóság.
Lassan 10 éve külföldön élek és tanulok, fogalmam sincs, hogy mi a helyzet Magyarországon, mert nincsenek magyar barátaim.
Köszönöm, hogyha tudtok segíteni!
2023. október:
A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 564 400 forint volt, 14,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.
A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) bruttó átlagkereset 540 200 forintra becsülhető, 14,5%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A rendszeres bruttó átlagkereset a vállalkozásoknál 545 000, a költségvetésben 517 300, a nonprofit szektorban 556 300 forintot tett ki, 14,9, 12,1, illetve 15,8%-kal emelkedett egy év alatt.
A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 375 300, a kedvezményeket figyelembe véve 389 300 forintot ért el, mindkettő 14,0%-kal volt magasabb, mint 2022 októberében.
Nagy a különbség Budapest és vidék között ugyanazon pozíció esetén is.
Én Budapesten,angol hátterű cégnél vagyok, ügyfélszolgálatoshoz hasonló pozícióban,8 órában, nettó 380.000 huf a bérem. Ez a piaci átlag alatt van.
Ha jól emlékszem,a randstad oldalán van bérkalkulátor. Érdekes 🙂
Vidék. Gyári meló. Netto 400 körül. 12 órás munka hosszú-rövid hetek.
Kerestem ennél rosszabbul is több munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!