Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen hatása lett az életedre...

Milyen hatása lett az életedre a home office?

Figyelt kérdés

Arrol erdeklodnek,hogy akik otthonrol dolgoznak,ők mit dolgoznak?

Milyen hatàssal lett ez az életedre? Kapcsolataidra?

Férfiként home officebol dolgozom,baratnom bejar irodaba heti 40 oraba és en ugy erzem magam mint egy haztartasbeli.

Mas is van igy ezzel?

jan. 14. 08:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

Mikor home office-ban voltam akkor kellett írnom a szakdolgozatot is, ebből a szempontból jó volt. Mikor nem volt feladat vagy hívás (help desk) tudtam írni, a konzulenssel beszélni vagy éppen tanulni.

Viszont lelkileg nem tett jót. Egyedül élek így alig láttam embereket és a végén utáltam a saját lakásomban lenni mert a fejemben a lakásom nem a pihenéet jelentette, hanem a munkát.

jan. 14. 12:17
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

IT-s munkám van.

Nagyon jó, rugalmas, nem kell korán kelni.

Főzni is van időm.

jan. 14. 12:22
 13/21 anonim ***** válasza:
48%
Csak jó oldala van.
jan. 14. 13:00
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

Covid alatt voltam home officeban, muszájból. Igazából vegyesek a tapasztalataim.

Akkor még pályakezdő voltam, és kb kétnaponta konzultálnom kellett a kollégákkal, hogy mit csináljak, a céges belső működést sem ismertem még, igy ilyen oldalról stresszes volt. Most már persze ez nem így lenne, de az én munkám folyamatos csoportmunka, és a feladatok szétosztása, kérdezések, megbeszélések, konzultációk könnyebben mennek nekem személyesen, mint írásban meg hívásban. Ugyanakkor itthon csend volt, az irodában pedig sokszor megzavartak a folyamatos beszélgetések, másik kiborulásai, élettörténetei. A home officeban szerettem, hogy spóroltam napi 1 óra utazási időt, tovább tudtam aludni, pénzt is spóroltam. Ez viszont azt is jelentette, hogy egész nap otthon voltam, nem kellett beüljek az autóba, márpedig én szeretek vezetni. Errefelé jók az utak, szép a környék, ugyanakkor gyér a forgalom, tehát sokszor örömmel ülök be az autóba, kikapcsól. Nekem nincs párom, barátom se sok, így home officeban örültem, hogy nem kellett hallgatnom, hogy ki hol nyaralt a párjával, családjával, mik történtek a gyerekkel, milyen jól érezték magukat. Ugyanakkor a kollégáim jó fejek, néha örömmel hallgatom a poénkodásokat, meg így legalább emberek között vagyok és hallok valamit a külső világból is, nem pedig csak a belső hangomat.

A jelenlegi élethelyzetemben a hibrid munkarendnek örülnék a legjobban, fix bejárós és nem bejárós napokkal, hetekkel. Így talán ötvözni tudnám az előnyöket, hátrányokat.

Teljes home officet akkor tudnék elképzelni, ha lenne párom, gyerekem, néhány barátom. Ezesetben részese lehetnék a gyerekem életének, rugalmasan tudnám menedzselni a családdal járó dolgokat, és ha társaságra vágynék, akkor a barátaimmal lennék.

jan. 14. 18:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megkönnyebbülés volt a home office, mert pocsék volt az irodai légkör, egész nap nagyszájú nőszemélyek alpári szájalását kellett hallgatnom, akik állandóan a többieket alázták a hátuk mögött. Nyilván én is kaptam a jóból. Ha nem lett volna ennyire mérgező légkör bent, hanem mondjuk normális, barátságos, közvetlen és nyitott emberek alkotják a társaság nagy részét, természetesen szívesen bejártam volna, de így örültem, ha nem látom a kedves kolleginákat. Időnként teams-en keresztül is elviselhetetlen volt némelyik. 32/F
jan. 14. 19:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Már az előző munkahelyeimen is volt home office annak ellenére, hogy akkor nagyon közel laktam a cégekhez. Akkor nem voltam oda érte, mert voltak olyan feladatok, amit otthon nem tudtam megcsinálni (pl. nyomtatás, a nyomtatott példányok pecsételése, aláírása) és azokon a napokon kellett bepótolnom, amikor bent voltam. Az előnye viszont az volt, hogy bármilyen sok munkám volt, mindig jutott idő arra, hogy közben megfőzzek valamit vagy részletekben felporszívózzak, elindítsam a mosógépet/teregessek.

Most, hogy már nagyon messze van a munkahelyem, örülök neki, hogy csak heti kétszer kell bemenni az irodába és nem kell minden nap vonatoznom, illetve a vonatról rohanni, hogy elérjem a távolsági buszt, amivel hazajutok. Bár jó a csapat bent, de velük folyamatosan chatelünk a cég belső chatrendszerében is, így nem érzem magam olyan egyedül, ahogy itt páran írták.

A házimunka nagy része természetesen így rám marad, hiszen ha napközben, munkaidőben meg tudom csinálni, miért ne tenném? Tudom, hogy ha a páromnak lenne olyan munkája, ami itthonról is végezhető, ő is megcsinálná. Sokkal jobb így, mint mikor hazaértem 17 órára és akkor álltam neki főzni.

Jelenleg nekem a home office minden szempontból jobb, mint az iroda. Egyrészt nem ül mellettem egész nap a kontrollmániás főnököm, aki minden percünket árgus szemmel néz, másrészt baromi sokat jelent, hogy nem kell utazni. A három nap, amit az ötből itthon töltök, ellensúlyozza a másik kettőt, amikor be kell menni. Na és persze az, hogy home office napokon ráérek háromnegyed nyolckor felkelni :-)

jan. 17. 10:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Amikor covid volt és mindenki otthon volt én pont olyan helyen dolgoztam ahol ezt nem lehetett megtenni és kvára zavart. Aztán 2021 végén felvettek egy másik helyre ahol eleve hibrid volt és a második héten a nemtudomhányadik hullám miatt home officeba küldtek, összesen 4 hónapra, utána heti 2-t kellett bejárnom.

Szerintem nincs jobb dolog a home officenál :D 7:45kor keltem, nem kellett felöltöznöm, munkaidőben tudtam haladni a házimunkával, főzéssel, pihenőidőben az ágyban fekve telefonoztam, nem kellett jópofiznom senkivel, sorozatot is néztem munka közben, nem kellett hazamennem a dugóban hanem egyből otthon voltam munkaidő után, csak kikapcsoltam a gépet és viszlát :D Nagyon nagyon visszasírom. Semmi hátránya nincs. Ha nagyon el akarok menni otthonról akkor elmegyek délután, nekem nem kell idegenek a szocilizálódáshoz, ott van napközben a párom akivel beszélhetek vagy délután a barátaim.

jan. 17. 14:35
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Napi 2 óra + szabadidőm van mert nem kell utazni, ez nekem hatalmas+. Szinte én is csak pozitívan tudok nyilatkozni a HO-ról. Viszont azért van pár negatívum, ha otthon vagy akkor te az otthoni rezsidet használod és nem a munkahelyedét :D, persze ez sokszor jelentéktelen összeg, a legtöbb embernek ez nem számít. A másik, hogy megnő a ghostingolás esélye.....gondolom ezt senkinek se kell megmagyarázni :D, hamarabb megkapsz egy információt, ha odamész direktbe egy kollégához, mintha e-mailben vagy telefonon érdeklődsz.
jan. 18. 10:55
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
18 a ghosting résszel nem értek egyet. Egyetlen, valóban toxikus munkahelyem volt, ahol szokás volt Teams üzenetekre nem válaszolni. Ezt az egy helyet leszámítva mindig, mindenhol sikerült mindent chat-en megoldani vagy legalább egy konkrét időpontot kapni a megoldásra. Irodában sokkal gyakrabban tapasztaltam a "jaj most nem érek rá, esetleg később" effektust, azóta is várom a választ azokra a kérdéseimre.
jan. 18. 15:34
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez munkahely és kolléga függő. Amikor odamegy hozzád valaki és kérdez valamit, akkor nem lehet azt tettetni hogy nem vagyok ott. Még az e-mailnél vagy akár chatnél eltelhetnek 1-2 órák ami kb. nem tűnik fel senkinek, mindenki okés vele, viszont mégis később kapja meg az infót az illető.
jan. 18. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!