Már tényleg jobban megéri gyárban dolgozni?
Böngészgetem pár napja az állásokat és hihetetlen amit látok. Gyárakban átlagban 350 nettót fizetnek havonta (heti 5 nap 8 órában 3 műszakban). Plusz van még ezen felül szép kártya, lakhatási támogatás stb..
Irodai melók mondhatni mind 250 nettót fizet úgy, hogy semmi féle fajta extra juttatás nincs és ugyanúgy mint a jelenlegi munkahelyemen azt a napi 1 óra szünetet ledolgoztatják szóval csak 9 órát van bent az ember nem pedig 8-at.
Az irodai melók azért felelősségteljesebbek és használni kell az embernek az eddigi tudását tapasztalatát, ezt azért nem tudja megcsinálni mindenki mégis durván egy 100-assal kevesebbet fizetnek mint egy 8 általánossal rendelkezőnek akit csak betanítanak pár nap alatt.
Neked mi erről a véleményed?
(Erősen gondolkozom, hogy én inkább váltok és el tengek-lengek a gyárban én is fele annyi felelősséggel, kevesebb ideggel többért...)
Igaz diplomával többet lehet keresni a felsorolt szakmákban.
Jelenleg ‘tervezői’ munkám van, azért idéző jeles mert nem ennek vagyok bejelentve hivatalosan hanem teljesen másnak. A környezetemben jelenleg 2 másik hasonló pozíciót hirdetnek, de oda kérik a diplomát mert azokra van konkrét szakirányú felsőfokú végzettség (amit mi csinálunk ahhoz pedig nincs konkrét..). Ide is úgy kerültem be, hogy kiváló műszaki érzékem van és van hasonlóban reveláns tapasztalatom. Ha csak 1 mm-t! is elírok akkor kuka az egész… Szóval nem valami kis piti melóm van mégis kics*szettül alulfizetnek… Közben a gyári dzsekszon majd a dupláját keresi akin semmi felelősség nincs (tudom, nem rinyálni kell hanem otthagyni ezt az egészet).
Szóval ezt nem látom teljesen fernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!