Tenyleg ugy van, hogy ha beteg vagy es nem mesz be dolgozni akkor kirugnak Magyarorszagon?
Én nem ismerek ilyent, úgyhogy engem is érdekelne.
Multinál dolgozom, itt elő sem fordul, de apukám pl vidéken egy vállalkozónak dolgozik, több kollégája rendszeresen jár táppénzre (általában csüt-péntekre lesz hasmenésük, hétvégén pedig elkészül a ház körüli munka...), és még egyet se rúgtak ki. De aztán lehet, hogy a kevés kivétel közé tartozunk.
Akkor biztosan kirúgnak egyből, ha lebetegedsz és nem jelzel semmit a munkáltatód felé.
Azon felül pedig... igen. Előfordul, hogy a könnyen pótolható munkaerőtől megválnak a táppénz lejártát követően. Bár manapság szerintem nem nagyon lehet beszélni könnyen pótolható munkaerőről, amikor még a takarítókból és árufeltöltőkből is hiány van.
Persze hogy van, egy ismerősöm asszisztens volt egy fogorvos mellett, elkapta az influenzát, 2 hétig kiesett a munkából, szóval a főnöke felvett egy másik asszisztenst és őt kirúgta, mert a munkának addig is mennie kell. De nem tudom ezen mi a meglepő. A közszféra és a nagy multikon kívül mindenhol megy a mutyizás, mindenhol minimálbérre akarják bejelenteni az embert, esetleg nem is szólnak a munkavállalónak, hogy hát ja, még se jelentünk be, vagy fizetjük a járulékaidat, stb. (És ez már nem csak a munkásosztálynál van így.)
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__7..
Vagy pl ez. Ahol ilyeneket meg lehet csinálni, ott a beteg embert is ki lehet rúgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!