Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy, mi alapján döntsek?

Hogy, mi alapján döntsek?

Figyelt kérdés

Budapesten végeztem/végzem az egyetemet, de debreceni vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy melyik városban keressek állást, mert mindkettő mellett szól pro és contra is.

Csak néhány példa: - Budapesten kell albérlet

- a MÁV-os utazgatásokból elegem van

- Budapestet annyira nem szeretem

- Több izgalmasabb munkalehetőség van a fővárosban

- Debrecent nem szeretem

- A munkahelyek nem vonzóak számomra Debrecenben

- Debrecen esetén kevesebb utazás, több szabadidő

- A fizut azért nem veszem szempontként, mert Pesten hiába keresnék többet, ha jórészét albérletre dobnám ki

- Debrecent visszalépésnek élném meg, de Budapest meg szerintem nem ér meg ekkora áldozatot

Na, most ilyenkor mi alapján kéne dönteni? Segítsetek, mert totálisan kétségbe vagyok esve!

jan. 4. 22:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
40%

Ha nem lett volna egyértelmű, akkor a döntés meghozatalának pillanatában gondolta a kérdező.

Ha a kérdező tudná, hogy melyik városban milyen élete lenne 20 év múlva, akkor úgy nyilván könnyebb meghozni a döntést.

jan. 5. 14:00
 12/16 anonim ***** válasza:
33%
Debrecen az ország legelmaradottab régiójának "fővárosa", olyan is. Budapest pedig az ország magasan legfejlettebb városa. Nemcsak gazdaságilag, kultúrálisan, de építészetileg és természeti értékekben is milliószor jobb hely mint Debrecen. Erre jön rá az, hogy a budapesti fizetések jóval magasabbak, mint Debrecenben, és állásból is ezrével van miből válogatni. A lakhatási költség pedig a fizetéshez képest Debrecenben már magasabbak mint Budapesten. A kérdező csak egy előnyt tud felmutatni Debrecen mellett, hogy Debrecenben megoldott az ingyenes lakhatása. Erre építeni egy önálló életet, karriert, egzisztenciát, magánéleti előrelépést nem érdemes. Ha pedig Budapest sem megfelelő neked, akkor irány külföld.
jan. 6. 03:58
 13/16 A kérdező kommentje:

Szerintem néhány dolgot tisztába kell tenni. Az ország legelmaradottabb régiója köztudottan Borsod. Az én jelenlegi szempontból teljesen felesleges, hogy milyem Budapest meg milyen Debrecen építészete. A debreceni lakhatási költség is irreleváns, mert ahogy te magad is írtad, az engem nem érintene. Harmadik opció jelenleg nincs, csak ez a kettő.

Egyébként szvsz mindkét város rohad, hiába romantizáljuk bármelyiket is.

jan. 6. 11:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha nem látod át azt, hogy Budapesten ezerszer több lehetőséged van akkor mit kezdjek veled? Menj vissza Debrecenbe és fásulj be ott a nagy semmi közepén a nagy unalmas semmibe.
jan. 6. 14:40
 15/16 anonim ***** válasza:

14 - Ugye te kiegészítő iskolába jártál?!

Nehéz megérteni, amit a kérdező leírt?

"Menj vissza Debrecenbe és fásulj be ott a nagy semmi közepén a nagy unalmas semmibe." - Hehehe. Keveset tudsz, és azt is rosszul!

jan. 6. 20:21
 16/16 anonim ***** válasza:
15# ez nagyon gyenge volt, de mit várhatunk egy debreceni fidesz jobbágytól..
jan. 6. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!