Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi alapján döntsek, hogy...

Mi alapján döntsek, hogy valakivel szóba állok-e vagy nem?

Figyelt kérdés

Sokszor szóbaálltam , barátkoztam ismeretlenekkel akik barátságot színlelve nagyon sokszor ellenem fordították az információkat amit elmondtam nekik. (példa)

Például volt egy túravezető ismerősöm akivel rengeteget beszéltem mégsem hívott sehova végül az egész egyesületbe és rajongói korebe eljutottak a rolam torzitott informaciok es az lett az eredmenye hogy se turazni nem tudtam veluk elmenni, be is egtem es minden uj kozos ismerosnek akik kerdezik csak negativ dolgokat mond rolam.

Ha nem alltam volna le ezzel az alakkal megkimeltem volna a jó hírnevem. De ez csak egy példa. Általában belefutok a csapdába és barátságra vágyva szóbaállok bárkivel aminek néha az a vége hogy nem leszunk baratok de az illető ujjal mutogat ram hogy na ez az alak ezt meg azt mondta mennyire gáz ő nem ilyen. Ergo én vagyok a szalmabábu akire egy uj tarsasagban lehet mutogatni hogy ne vegyek eszre az illeto hibáit.

Ez csak egy példa volt de ha visszagondolok számtalanszor tettek már így lóvá és ha nem álltam volna le az illetőkkel jelentősen több esélyem lett volna az új társaságban.

2022. szept. 7. 07:36
 1/3 A kérdező kommentje:
Csak sajnos nem tudom kiszűrni ki az aki ellenem fordul és ki az aki meg hű barátom lesz. Ez csak akkor derül ki az aljasoknál ha már ellenem fordult miutan felszívta az információkat.
2022. szept. 7. 07:37
 2/3 A kérdező kommentje:

+ általában az ember hàta mögött mennek a dolgok szóval elsőre egyértelműen nem is lehet kiszűrni, hogy csak mocskolódásra kellek-e neki vagy tényleg barátkozna.

Például a túrakörből ki is lettem tiltva csak mert a vezető úgy érezte én fárasztom őt a kérdéseimmel amikor eleinte ő keresett meg azzal hogy legyünk barátok meg ő spamelt szét azzal hogy mikor milyen túrákat vezet és nyugodtan csatlakozzak. (csak az esetek 90% ban akkor mentek amikor dolgoztam, de már arra is gondolok, hogy direkt akkor hívott amikor tudta hogy dolgozom hogy hülyére vegyen?) ez egy példa. Nem kell rögtön ezzel azonosulni a kérdéshez mert más esetekben is volt hasonló. Pl volt egy fickó a faluban ahol laktam egy ideig akinek lovastanyája volt. Jó bulikat tartottak jófej emberek jártak oda és fel is ajánlotta hogy megtanít lovagolni.

Ebbol az egeszbol az lett hogy bar elkepeszto dolgok derultek ki róla számomra, mégis én lettem eltiltva a lovardától mondvacsinált okokkal amit nem is igazán értettem és az az alak is ujjal mutogatott rám és sokan elkezdtek a faluban elkerülni.

Megint visszatérnék az alap kérdésre hogy ha nem álltam volna vele szóba........

Bocsánat ha hosszúra sikeredett.

2022. szept. 7. 07:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Az ember azzal kezdeményez kommunikációt (többnyire), aki szimpatikus számára.

Ezt az ujjal mutogatást meg simán elkerülheted, ha nem osztasz meg az emberrel akármilyen infokat. Attól mert szimpi, vagy mert beszéltek egy ideje, még nem feltétlen barát. Nem kell tudnia mindent. Amit nem akarasz később visszahallani, ne mondd el. Ennyi.

2022. nov. 19. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!