Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen kovetkezmenyei lehetnek...

Milyen kovetkezmenyei lehetnek ha femondasom utolso napjan valami kart okozok a cegnek?

Figyelt kérdés
2023. dec. 21. 13:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
15%

Kirúgnak 😃

Egyébként nagyban függ a körülményektől.

Kicsit részletesebben?

2023. dec. 21. 13:10
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi az a kár és hogy szándékosan okoztad - e, vagy véletlen.
2023. dec. 21. 13:12
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Feljelenthetnek szándékos rongálásért.
2023. dec. 21. 13:14
 4/20 A kérdező kommentje:

oke. Veguk ket csoportra.

marciusig vagyok allomanyban.

Ha addig barmifele kart okozok a cegnek akar figyelmetlensegbol, akkor meguthetem e a bokam? Szerintem nem, max mi lehet hisz ugyis kirugnak.

2. a szandekossag, ha szandekosan nem vegzek el egy biztonsagi ellenorzest,vagy tudom,hogy az rossz kimenettel fog zarulni,megis hagyom a folyamatot.

rendelesek, ugyfelekkel torteno informaciotartas a munkakor.

es akkor az utolso a 3. pont, ha szandekosan okozok kárt, pl kirugom a szék labát. vagy veletlenul a konyokommel leverek vlamit es eltorik, pl monitor. Komolyan veletlenul. Nem bosszuallasi tanacsokat keresek. Csak erdekel,hogy mit tudnak tenni ha pl tortennek balesetek.

2023. dec. 21. 13:15
 5/20 A kérdező kommentje:
Az okozott kart levonjak az utolso fizumbol?
2023. dec. 21. 13:16
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól, mert felmondási idődet töltöd, ugyanúgy vonatkoznak rád a munkajogi, polgári jogi, és büntetőjogi szabályok. Tehát vétlen károkozás esetén egy bizonyos összegig (ha jól emlékszem, a havi béred négyszereséig) behajtható rajtad az okozott kár. Szándékos károkozásnál nincs felső határa, köteles vagy megtéríteni, illetve ha ezzel együtt bűncselekményt is elkövetsz, azért is felelősségre vonhatnak.
2023. dec. 21. 13:24
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak arra azért vigyázz, hogy ne az ügyfeleken csattanjon, akik semmit nem ártottak neked.

A munkaköri leírásban a károkozásra nem tértek ki? Általában benne szokott lenni. Nos, ha véletlenül levered a monitort... A tulajon múlik, kifizetteti-e, vagy van olyan jószívű, hogy ennyitől még eltekint.

Megint más, ha eldugítod a budit es jöhetnek a szerelők. Az nyilván véletlen...

Lényeg, hogy ha bármivel is nem értesz egyet, nem tartod jigosnak, akkor azt nem is kell aláírnod. A vitás eseteket a munkaügyi bíróság is rendezheti.

2023. dec. 21. 13:32
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanolyan, mintha a szerződéses munkaviszonyod bármelyik másik napján okoznál kárt, vagyis ami a szerződésedben van, ennek hiányában a Munka Törvénykönyve szerint. Ha kis értékű, akkor valószínűleg már hagyják a fenébe, ennyi eltérés lehet max. szerintem.
2023. dec. 21. 13:58
 9/20 A kérdező kommentje:
Rendben
2023. dec. 21. 14:01
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

"ha szandekosan nem vegzek el egy biztonsagi ellenorzest,vagy tudom,hogy az rossz kimenettel fog zarulni,megis hagyom a folyamatot"

Azért ezzel nagyon vigyázni kell! Ha mondjuk haláleset következik a felelőtlenségedből, akkor akár még börtönbe is kerülhetsz gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

2023. dec. 21. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!