Hogyan közöljük kulturáltan?
Van egy munkatársam, akinek mindig mindenféle dolog összejön az életében. Elmegy, elrendezi ezeket, a felettes is engedi az elmentelét, majd amikor visszajön, akkor mindig elmondja, hogy ővele mi történt (kutya, család, gyerek, párja, stb.).
Ez nagyon idegesítő tud lenni, meg hihetetlen is, hogy pont mindig vele történik meg minden.
Hogyan lehet normálisan közölni, hogy nem érdekel a történetei?
Őszintén, határozottan.
"Nézd János, én dolgozni járok ide be. Ne haragudj, de nem érdekelnek sem a párkapcsolati, sem a gyermeknevelési problémáid. Ezeket legyél szíves, ne nekem mondd el."
Vannak nehezebb időszakok, amikor az embernek összejön minden. Most én is egy ilyen időszakban vagyok. De én pl nem panaszkodom bent, mert nyilván mindenkinek megvan a maga baja. De amikor valakivel évek óta mindig van valami (minden héten), az nekem már baromi gyanús és fárasztó. :D
Egy ilyen kolléganőnk volt akinek minden hétre volt kifogása, hogy miért nem tud dolgozni éppen. 2 év után jutottam el arra a szintre, hogy amikor odaállt az asztalom mellé mesélni, akkor fel sem néztem a monitor mögül, csak hümmögtem. Szerencsére fél éve kirúgták.
Úgyis besèrtődik, ès utána megutál, mindig kipletykál. Ezek ilyenek.
Èn nem szoktam rá reagálni, fejben máshol járok, oda se figyelek. Legegyszerűbb megoldás
6#: "mindig kipletykál":
Ezt alapból műveli. Eddig én is hagytam inkább, de ez olyan, mintha h*ének nézne, hogy hagyom magamat.
Akkor csak mondd simán hogy jól van. Szeretnèm csinálni a dolgomat.
Vaaagy legjobb; vágj a szavába ès kezdj el te is mindenfèle baromságról beszèlni. Sorold az èlettörtèneted. Ha megszólalna, ne tavartasd magad, csak folytasd. Párszor már csináltam ezt, főleg a momzi munkatársaimnak akik órákig a hülye gyerekeikről beszèlnek megállás nèlkül. Ezzel nagyon fel tudod majd húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!