Hogy közöljem kulturáltan a főnökkel hogy felvettek levelezős Msc-re, és mindenképp eljárok majd a képzésre, akár felmondás-kirúgás árán is?
Szóval felvettek levelezős Msc-re. Az órák péntek du és szombat lesznek (+a vizsgák ugye) ami elvileg nem ütközik a melóval, de ahogy lenni szokott, úgyis fog ütközni (ledolgozós szombatok stb).
Hogy közöljem a főnökkel higy én az órákra konzultációkra mindenképp elmegyek ha ütközik a melóval ha nem? Ha ütközik, akkor az egyetemé az elsőbbség.
Olyannyira komolyan gondolom ezt hogy még egy felmondást /kirúgást is bevállalok emiatt.
Vagyis ha kell hát rúgjon ki, de akkor is megyek majd órákra.
Ezt hogy tálaljam neki kulturáltan?
Ezért nem fog kirúgni, hanem - ha a cég nem mutat rugalmasságot - akkor neked kell felmondanod hiszen te nem vagy hajlandó megjelenni a munkában.
Semmi extra. Leülsz vele, elmondod, hogy mi a helyzet és kéred, hogy a cég bizosítsa a lehetőséget. Egyáltalán nem kell túlkomplikálni de azért célszerű akkor elkapni amikor jókedve van. Arról, hogy ezt bizosítják a számodra kérj legalább egy email-t vagy valami nyomtatott dokumentumot.
Úgy ahogy ide leírtad.
Ha nem engednek el, akkor veszel ki szabadnapot/cserélsz valakivel aznap/elmégy betegre.
Ha kilépsz hol fogsz dolgozni? Most nem sok munkalehetőség van. A legtöbb helyen nem fognak majd hozzád alkalmazkodni. Felvesznek olyat akinek nincs ilyen elfoglaltsága.
Én is jártam levelezőre, sehol se engedtek el órákra. A többiekkel cseréltem műszakot.
Miért vagy ennyire ellenséges?
Félrehívod, kultúráltan elmondod, hogy jelentkeztél, felvettek.
(Mondjuk, normál esetben előre közli az ember, hogy ilyen tervei vannak, még akár támogathatják is.)
Aztán elmondod, hogy az órarend hogyan alakul általánosan. És elmondod, hogy az esetleges ütközésekre majd szabadságot szeretnél kivenni. Amit egy fél évre előre be tudsz jelenteni.
" Vegyél ki szabit azokra a napokra, amikor esetleg ütközik a munkával,"
egyet áruljatok már el. honnan veszitek azt NAIV feltételezést hogy én akkor megyek itt szabira ha kérem????
Mindenki ezzel dobálózik hogy hát kérj szabit. Ja. És ha nem kapok?
Mert kérni kérhetek akármikor, aztán vagy kapok vagy nem.
Többnyire vagy NEM, mert a szabik a nyári kötelező 3 hetes leállásra vannak tartogatva, meg a két ünnep közti (karácsony) leállásra, a maradékkal meg kb semmire se meyge, 3-4 nap...
Na most a szuperbölcseket kérdezem: hogy vegyek így ki szabit?
Miből?
Véges a szabis keret!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!