Még állásinterjú előtt megkérdezhetik tőlem, hogy
van-e| gyerekem, mi a családi állapotom?
Figyelt kérdés
Eddig csak jelentkeztem egy irodatakarítói állásra, majd miután megkapták a jelentkezésem, rögtön az volt az első kérdés, hogy mi a pontos születési dátumom, családi állapotom, gyermekeim száma. Jól tudom, hogy ez illegális? Ha igen, kell/lehet-e ezt valamilyen hivatalos szervnél jelenteni? Vagy egyeltalán nem érdemes? Neten nem találtam róla pontosan semmit, hogy ilyenkor mi a teendő.
8-as: még mindig nem értem, hogy ez hogy jön az interjúztatás szakaszához. Ezt belépés után beszélik meg.
2023. dec. 5. 15:58
12/21 anonim válasza:
Nem arról van szó, hogy elő kell jönni a bértárgyaláson, arról írtam, hogy előjöHET, ott már nem akkora probléma, ha előjön.
2023. dec. 5. 16:04
13/21 anonim válasza:
#9: Ja igen igen. Én még nem szültem, de szokott eszemben lenni, hogy mi lesz ha majd vissza kell menni dolgozni. Főleg ha sok helyen ilyen a hozzáállás, mint az egyesnek. Nem egyszerű a nőknek ilyen téren úgy látom. (7-es voltam)
2023. dec. 5. 16:11
14/21 anonim válasza:
Hivatalosan nem kérdezheti, a gyakorlatban megteszi és ha nem válaszolsz, akkor máris tudja a választ.
2023. dec. 5. 17:40
15/21 anonim válasza:
Jelenleg ott tartunk, hogy
A.) ha nincs gyereked, akkor túlórázhatsz a gyerekes kollégád helyett, a szabikkal hozzá kell igazodnod, stb
B.) a munkaadónak kell +x főt foglalkoztatnia csak azért mert “hátha kell”
Ez igazságos?
(Nem az #1-es vagyok)
2023. dec. 5. 17:43
16/21 anonim válasza:
15-ös, normális munkahelyen kell dolgozni. Nekem nem kell a kisgyerekesek helyett dolgozni.
2023. dec. 5. 17:49
17/21 anonim válasza:
Akkor ki csinálja meg a munkát, ha az alkalmazottak fele eltűnik, mert most beteg a gyerek, most vakáció van, most szülői értekezlet miatt korán kell lelépni, stb?
2023. dec. 6. 08:27
18/21 anonim válasza:
17-es, majd ha normális munkahelyen fogsz dolgozni, ahogy én, tapasztalni fogod, hogy ebből nincs probléma. Csak ehhez tanulni kell. 😉
2023. dec. 6. 15:15
19/21 anonim válasza:
18-as: A normális munkahelyen sem örül neki mindenki, ha valaki kéthetente gyerek miatt hiányzik. Diplomás, irodai dolgozó vagyok.
2023. dec. 6. 15:19
20/21 anonim válasza:
U.I.: Csak itt van annyi intelligenciája a többségnek, hogy nem dörgöli az anyukák orra alá. De ettől függetlenül még tud kellemetlen lenni az állandó hiányzás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!