Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondás azonnali hatállyal?

Felmondás azonnali hatállyal?

Figyelt kérdés
5 éve dolgozom egy helyen. Mostanra vált bizonyossá bennem, hogy nem akarok tovább maradni. Sok változás történt a cégnél. Jelentkeztem most egy helyre. Délután megyek interjúra. Az a problémám, mi van ha előbb kell nekik ember mint én menni tudnék? Persze ha kiválasztanának. A mostani munkahelyemre mikor jelentkeztem azért /is/ vettek fel mert azonnal tudtam kezdeni. Valószínűleg itt is lesznek olyanok. Tehát /feltételes módban/ ha felvennének kiléphetek én a mostani m.helyemről? Illetve milyen következménnyel járna ez?

2023. dec. 4. 10:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Munkavállalói azonnali felmondásnak megvannak a feltételei:

[link]

Ha közös megegyezéssel sikerül felmondanod, akkor megbeszélés kérdése a felmondási idő.

2023. dec. 4. 10:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha kellesz nekik, megvárnak. Egyébként közös megegyezéssel bármilyen kilépést megbeszélhetsz a munkáltatóval. Ha viszont te egyoldalúan azt mondod, hogy jövő héttől nem mész be és a munkáltató ezzel nem ért egyet, akkor munkaügyi perre viheti.
2023. dec. 4. 10:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Következmény a munkaugyinper, aminek biztosan te leszel a vesztese, ergo q perkoltseg téged terhel majd. Emellett az ex munkáltatód megnyeri a felmondási időre járó béreket, amit neked kell kifizetned a számára, plusz kérhet kártérítést is.
2023. dec. 4. 10:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kicsit is normálisak, akkor megértik, hogy köt téged a felmondási idő.

Igen, ha egy munkanélküli jelölt is van, akkor neki ez előny lesz.

Igyekezz, hogy másban meg te legyél előnyösebb választás és akkor így is téged fognak választani.

2023. dec. 4. 10:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hasznos volt az összes válasz.
2023. dec. 4. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!