Felmondás azonnali hatállyal?
Figyelt kérdés
5 éve dolgozom egy helyen. Mostanra vált bizonyossá bennem, hogy nem akarok tovább maradni. Sok változás történt a cégnél. Jelentkeztem most egy helyre. Délután megyek interjúra. Az a problémám, mi van ha előbb kell nekik ember mint én menni tudnék? Persze ha kiválasztanának. A mostani munkahelyemre mikor jelentkeztem azért /is/ vettek fel mert azonnal tudtam kezdeni. Valószínűleg itt is lesznek olyanok. Tehát /feltételes módban/ ha felvennének kiléphetek én a mostani m.helyemről? Illetve milyen következménnyel járna ez?2023. dec. 4. 10:01
1/5 anonim válasza:
Munkavállalói azonnali felmondásnak megvannak a feltételei:
Ha közös megegyezéssel sikerül felmondanod, akkor megbeszélés kérdése a felmondási idő.
2/5 anonim válasza:
Ha kellesz nekik, megvárnak. Egyébként közös megegyezéssel bármilyen kilépést megbeszélhetsz a munkáltatóval. Ha viszont te egyoldalúan azt mondod, hogy jövő héttől nem mész be és a munkáltató ezzel nem ért egyet, akkor munkaügyi perre viheti.
3/5 anonim válasza:
Következmény a munkaugyinper, aminek biztosan te leszel a vesztese, ergo q perkoltseg téged terhel majd. Emellett az ex munkáltatód megnyeri a felmondási időre járó béreket, amit neked kell kifizetned a számára, plusz kérhet kártérítést is.
4/5 anonim válasza:
Ha kicsit is normálisak, akkor megértik, hogy köt téged a felmondási idő.
Igen, ha egy munkanélküli jelölt is van, akkor neki ez előny lesz.
Igyekezz, hogy másban meg te legyél előnyösebb választás és akkor így is téged fognak választani.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hasznos volt az összes válasz.
2023. dec. 4. 14:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!