Jogosan dühös rám a volt főnököm?
Egy nagyobb cégnél dolgoztam próbaidő alatt, és pénteken felmondtam mert jövő hét kedden lejárt volna a három hónapos próbaidő.
Kaptam egy jobb ajánlatot amit ismerős ajánlott, kedvezőbb munkarendben de kb azonos fizetéssel emiatt döntöttem a váltás mellett.
Péntek reggel munkakezdes előtt bementem a főnököm irodájába és mondtam neki hogy a mai az utolsó munkanapom és írásban leadtam a felmondasomat amit üvöltve fogadott.
Ordított velem hogy mit képzelek magamról két és fél hónapig mennyi energia volt engem betanitani, idő stb és hogy milyen önző vagyok meg adjam le a munkaeszkotoket és takarodjak a szeme előttről.
Ez normális?
Azért a helyébe képzelve magad, nyilván jónéhány 100 ezer ft minusz a béred, meg az idő, amit rád fordítottak, plusz az ő bérük, amit rád szenteltek...
simán milliós bukta
11
Valahogy nem tudom sajnalni a millios bukasokat nagy cegnel. De meg kozepvallalkozasnal sem talan ha jol megy.
11
14 vagyok, Azt hozzatennem, hogy a probaido alatt azert o is, a munkavallalo is termelt a fonoknek, tehat nem biztos hogy az akkora bukta, ki tudja mennyit termelt egyebkent.
Miért nem sajnálod?
Ő nem abból eteti a családját, és nem abból fizeti az alkalmazottat?
A mai világban nagyon nehéz munkaerőt találni. Még ha próbaidős is voltál, biztosan sokat foglalkoztak Veled, hogy betanulj. Kárba veszett a sok energia amit Rád áldoztak. Most kereshet mást.
Nincs ezzel semmi baj, mert fordított helyzetben lehet, hogy ő lett volna az, aki az utolsó munkanapodon azt mondta volna, hogy köszöni szépen, de nem hosszabbítja meg a szerződésedet. Akkor Neked lett volna nehéz egyik napról a másikra munkát találni. Mint derült égből villámcsapás ért volna.
Nem volt joga így beszélni Veled, de ez az ő alkalmatlanságát dícséri mert így nem lehet beszélni egy munkatárssal.
Ha péntekig nem jelezte, hogy meghosszabbítja a szerződésedet akkor így járt.
Egyetértek az előzőekkel.
Csak halkan és csöndesen teszem hozzá: nem kötelező próbaidőt kikötni!
Ha ő annyi időt és pénzt bele akart invesztálni a te betanításodba, akkor simán felvehetett volna próbaidő nélkül. Ebben az esetben is felmondhatnál indoklás nélkül, de kb. egy hónapig (a jogszabály pontosan megmondja, ill. munkakörtől is függ, hogy meddig) még köteles lettél volna dolgozni nekik. Viszont természetesen a próbaidő nélküli alkalmazás neked is biztonságot adott volna, hogy indoklás nélkül ő sem szüntetheti meg a munkaviszonyodat.
Próbaidőt akart, hát ez lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!