Jogosan dühös rám a volt főnököm?
Egy nagyobb cégnél dolgoztam próbaidő alatt, és pénteken felmondtam mert jövő hét kedden lejárt volna a három hónapos próbaidő.
Kaptam egy jobb ajánlatot amit ismerős ajánlott, kedvezőbb munkarendben de kb azonos fizetéssel emiatt döntöttem a váltás mellett.
Péntek reggel munkakezdes előtt bementem a főnököm irodájába és mondtam neki hogy a mai az utolsó munkanapom és írásban leadtam a felmondasomat amit üvöltve fogadott.
Ordított velem hogy mit képzelek magamról két és fél hónapig mennyi energia volt engem betanitani, idő stb és hogy milyen önző vagyok meg adjam le a munkaeszkotoket és takarodjak a szeme előttről.
Ez normális?
Nem.
Persze érthető, hogy negatívan érintette, de cégvezetőként tudni kellene az ilyet kezelnie.
Próbaidő alatt nincs se felmondási idő, se indoklás, se oda se vissza, de valószínű már megvolt a decemberi beosztás.
Ettől függetlenül bunkó volt.
A próbaidő az próbaidő, fordítva is ugyan úgy megtörténhet a dolog. A munkavállalónak sokszor rosszabb mivel egyik napról a másikra fizetés nélkül marad.
Az hogy nem örül neki oké, de ha valaki elkezdne üvöltözni akkor aznap sem dolgoznék mert minek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!