Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kérdés nélkül beírják az...

Kérdés nélkül beírják az embereket túlórába? Ez a módi Magyarországon?

Figyelt kérdés

Nyolc órát írtam alá három műszakban, választható túlórával. Mégis nézem a kiírást, reggel hattól este hatig vagy fordítva. Sőt volt, hogy délután kettőtől, hajnali kettőig írtak be. Ha szóltam, hogy nem tudok túlórázni, mondták, hogy nem kívánság műsor...

Ti mit csinálnátok ebben az esetben, ha hirtelen váltani nem tudtok munkahelyet?

2023. nov. 22. 14:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
hogy a bánatban lehet 3 műszakban dolgozni? az emberi test nem erre van kitalálva
2023. nov. 22. 15:13
 12/15 Katona Dius ***** válasza:

Az a fő baj, hogy ha valaki állandóan csak dolgozik, és tényleg csak aludni jár haza, munkát keresni sincs ideje.

Férjem volt így, folyton meló, ügyelet, túlóra. Nem volt ideje másik helyet keresni. Fel kellett mondania, és már munkanélküliként tudott keresni másikat.

2023. nov. 22. 15:21
 13/15 A kérdező kommentje:
Nincs családom.
2023. nov. 22. 16:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Máshol is. Kevés az ember, sok a meló
2023. nov. 22. 16:47
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A "törvényeket" teljesen értelmetlen felsorolni, mert ebben az országban nemzeti sport a törvények szándékos kijátszása, megkerülése, - hovatovább, maga az állam a leghűségesebb csendestárs ebben! -Napi szinten dolgozik azon, hogy egyre több és több törvényt lehessen félreértelmezni, megmagyarázni, kijátszani és élen jár ebben maga is!

Próbáljon meg egy átlagember lenyomni kétszer nyolc órát - 16-16 óra "pihenővel", amiből hat órát emészt fel csak az eljutás oda és a haza út, - aztán egy 12-est, 12 óra pihenővel, ezt követően - az ezt követő napi kezdéssel - pedig két 12 órás éjszakát. És miután hazakeveredik, az éjszaka leadását követő napon vissza 12 órára - nappalra. Na, ebből csináltam nagyjából három hetet és utána mindenki tátogva csodálkozott azon, hogy azt sem tudtam, merre vagyok arccal. Ennyit a "törvényekről", - benne a kötelező pihenési időkkel... Ugyanakkor a szabadságokat nem tudják meghatározott rend szerint kiadni, a túlórákra meg kevesebbet fizetnek, mint amikor nem túlórázik az ember, - mintha a fogát húznák valamelyik gazdasági vezetőnek! Korrekt? Tény, hogy jelenleg nem keresek éppen rosszul, de elmehetek ezzel messzire, ha idővel az összes pénzemet orvosra, gyógyszerre fogom költeni! A munkáltatómnak nem számít, csak meg legyen minden időre!

2023. nov. 22. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!