Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nincs több anyabarát...

Miért nincs több anyabarát munkahely Magyarországon?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon nagy hiba az, hogy a legtöbb munkahely kicsapja azokat az anyukákat akik több ideig maradnak otthon a kisgyerekükkel, és új munkahelyet is nagyon nehéz találni.

Miért nem fogadják el, hogy a kisgyerekek sokszor betegek?

2023. nov. 21. 15:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%
Még hogy nincs! Én kb. csak ilyen helyeken dolgoztam, mindig minden el volt nézve a kedves kismamának, anyukának. Legnagyobb dömping közepén, jaaj, szabira kéne mennem, persze, tessék csak. Jaaaj, bocsi, hogy nem jöttem tegnap, orvoshoz kellett mennem. Gyermektelenként persze egy rossz szót nem szólhatsz, dolgozhatsz helyette, majd amikor vissza méltóztatik jönni, akkor magyarázhatod a változásokat, mert persze már semmivel sincs képben. Közben megy a telefonkapkodás, hogy jelentsenek prüntyőkéről, hogy épp hogy van...
2023. nov. 21. 16:06
 12/29 anonim ***** válasza:
41%
Nincs Igazad kérdező! Nagyon egyoldalúan nézed a dolgokat!
2023. nov. 21. 16:12
 13/29 Katona Dius ***** válasza:
90%

Nálunk van egy anyuka óvodás gyermekkel. Az elmúlt egy évben kb 12 hónapból 5-öt eddig tuti otthon töltött csak a kicsivel (itt nem számolom a szabadságot, csak a gyerekre szóló táppénzt). Nem rúgják ki, mert itt van sok éve és a végkielégítés többe lenne, mint amennyit feleslegesen kifizetünk neki táppénzre. De közben a munka nincs megcsinálva, a többi 2 kollegára van rásózva, akik így jóval több munkát végeznek ugyanannyi pénzért.

Értem kérdező a problémádat, de jelen esetben az anyuka van díjazva, mert otthon van a gyerkőccel, aki meg dolgozik, az úgyszólván büntetve van, mert sokkal több munka van nekik ugyanannyiért. És ez a kollégák között szítja a feszültséget is. Arról nem is beszélve, hogy van, csak reggel szól, hogy beteg a kicsi, helyettesíteni kellene (azonnal, sürgősen), a másik kettő meg dobjon el mindent, és csinálja az ő dolgát (itt nagy felelősségű, rövid határidős munkákról van szó).

2023. nov. 21. 16:14
 14/29 anonim ***** válasza:
2%

13!

Szép mese. Kár hogy kamu. 3-6 éves gyerekre 84 naptári nap tappenz jár, ha egyedülálló szülő.

2023. nov. 21. 16:20
 15/29 Katona Dius ***** válasza:
88%
Van, hogy saját magát íratja ki, nem mindig a gyerekes táppénzt veszi igénybe. A gyerekre szóló táppénzt úgy értettem, hogy a táppénz, amit a gyerekre "használ" fel.
2023. nov. 21. 16:24
 16/29 anonim ***** válasza:
2%

"Az elmúlt egy évben kb 12 hónapból 5-öt eddig tuti otthon töltött csak a kicsivel (itt nem számolom a szabadságot, csak a gyerekre szóló táppénzt"

Ez mást jelent, te is tudod, hiába probalod most kimagyarazni

2023. nov. 21. 16:25
 17/29 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk is azt csinálták a nők, ha elfogyott gyerekre a táppénz akkor saját magával ment betegállományba.

16# nem olyan bonyolult ez.

2023. nov. 21. 16:44
 18/29 anonim ***** válasza:
3%

17!

Valóban, ez nem bonyolult, az értő olvasas annál inkább, ugye.

"Az elmúlt egy évben kb 12 hónapból 5-öt eddig tuti otthon töltött csak a kicsivel (itt nem számolom a szabadságot, csak a gyerekre szóló táppénzt"

2023. nov. 21. 16:53
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
Mert nincs olyan munka, amit rájuk lehetne bízni.
2023. nov. 21. 17:00
 20/29 anonim ***** válasza:
96%
Figyelj én eddig azt tapasztaltam, hogy az anyukákat mindenhol kiemelték, elengedték ha kellett. Akinek meg nincs pl. gyereke már nem is ember.
2023. nov. 21. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!