Hogyan kezeljem a munkahelyi kiközösítést?
Persze a legjobb válasz erre, hogy mondjak fel. Fel is fogok, amint kapok máshonnan ajánlatot, de egyelőre semmi, hiába próbálkozom.
Egy kis ügyvédi irodában vagyok ügyvédjelölt, a probléma a 2 másik jelölttel van. Egy szobában 3-man ülünk, egy ügyvéd lány, aki nemrég szakvizsgázott, vele már azóta egy irodában ülök, amióta itt kezdtem, majdnem 2 éve. Jóba sosem voltunk, a lenézés folyamat látszódik rajta, de kb elviseltük eddig egymást.
Most nyár végén jött még 2 jelölt, 2 lány, az egyikük velünk ül együtt, a másik egy másik helyiségben, de akkora nagy barátnők lettek ők így hárman, hogy én mintha nem is léteznék. Hozzám sem szólnak, csak akkor vesznek észre ha én kérdezek valamit, ebédelni nem hívnak, miközben ők folyton mindenféleről beszélgetnek, együtt ebédelnek.
Értem én, hogy a lányok szeretnek egymással a saját kis témájukról beszélgetni, de akkor sem kellene ilyen drasztikusan kiközösíteni.
A legrosszabb, hogy ők ezt valszeg észre sem veszik, sőt még én vagyok a fura, mikor emiatt szar kedvem van és lehangolódom, ami már egyre gyakrabban előfordul, mert rohadt sztesszes ilyen légkörben lenni.
Mondj fel
Nekem is volt , h el kellett "menekülnöm"
11.: Szerintem ez nem jó tanács, mert a karrierje mehet rá. Vannak olyan emberek, akiket sok helyen kiközösítenek, piszkálnak. Ehhez elég lehet pl., ha más az érdeklődési köre, nem jár bulizni, nem felszínes témák érdeklik, mint pl. a divat, sztárpletykák, stb. Az ilyen ember mindenhol számíthat arra, hogy ellenségesek lesznek vele. Ha elmenekül, akkor egy idő után majdnem mindenhonnan el kell mennie, ami a karrierjén és a bevételén meg fog látszódni.
Lehet sima rivalizálás is. Vetélytársat látnak benne. Ha ezeket az intrikákat nem bírja, akkor veszélyben a karrierje. A legjobb, ha megtanulja ignorálni az ember az ilyeneket. A kérdező ügyvédjelölt. Néhány év múlva saját irodája lehet, ahol ő az úr. Addig jobb kibírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!