Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lehet az oka? Mit lehet...

Mi lehet az oka? Mit lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

Másfél hete kezdtem egy kis irodában, de márís úgy érzem hogy kiközösítettek.

Első napomon mindenki lerohant mindenféle új információval és szídták nekem az 1 hónappal ezelőtt kezdő kollegínát. El mondták hogy mennyire idegesítő büdös meg buta stb.

Most hogy eltelt néhány nap, már velem nem kommunikálnak, húzzák a szájukat, elhallgatnak hirtelen ha megjelenek, és nem igazán tudom mire vélni. Bármit is kérdezek a munkával kapcsolatban összenéznek, grimaszolnak, sutyorognak a hátam mögött. A felettesem ma hivatott és megkérdezte hogy minden rendben van e, mert múlt héten valaki jelezte neki állítólag hogy szivatnak.

Azt mondta ne aggódjak mert mindenkivel ezt csinálják és hogy elbeszélget velük, meg hogy ne adjam fel.

Konkrétan már nincs kedvem kérdezni semmit mert csak a grimaszolást kapom. Olyan mintha valami fogyatékosnak akarnának beállítani.

Ezek mind 40 feletti nők, én is. De olyan az egész mint az óvodában.Sokat kérdezősködnek, főleg a magánéletemről, és kiforgatják minden szavamat.

Amúgy nagyon érdekel hogy mi bajuk van, de elmondani nem fogják. Ami témákról ők beszélgetnek, az nekem unalmas (ki mit süt karácsonyra, kinek milyen az "ura" stb). Mind egy faluból valóak én egy közeli városból.

Ma már a külsőmet találták meg. Mármint nem lerondáztak csak megjegyzéseket tettek hogy nekem úgyse állna jól valami, meg minek fogyózok ilyen drasztikusan (cöliákiás vagyok, szerintem ezt nem ismerik).

Változhat még ez jó irányba?

Ti mennyi időt adnátok a dolognak?

Tudom hogy nem kellene hogy érdekeljenek, de rosszul esik a viselkedésük. Úgy érzem hogy nem tudnak megfelelően kommunikálni, legalábbis a szájhúzogatás nem a legkifejezőbb, ha valami bajuk van velem.

2 napja összefutottam egy olyan munkatárssal, akivel együtt kezdtünk, de ő másik osztályon van, panaszkodott hogy semmi nem jó amit ő csinál és olyan érzése van mintha hülyének néznék vagy kezelnék.

Értem őket hiszen van aki 20 éve itt van már, de senkit nem fogadnak be?

2022. okt. 6. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyenek nem fognak megváltozni...ök már egy kis 'család' és mást nem fogadnak be! Szerintem gázak,én lehet keresnék másik munkahelyet,hogy ne készüljek ki idegileg..
2022. okt. 6. 19:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Átlagos munkahely ahol több a nő mint a férfi. Szokj hozzá.
2022. okt. 6. 19:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Te vagy a friss hús, és mivel egy olyan közegbe kerültél ahol egy jól összeszokott hiéna falka van, természetes hogy téged találnak meg. Ha beálltál volna savazni a másik kezdő csajt, talán egy időre leálltak volna rólad... egy időre amíg nem unják őt. Ezen nem változtathatsz, ahhoz a főp-csát kellene megnyerned magadnak. De ne reménykedj, ezek nem változnak. Vagy megszoksz vagy...
2022. okt. 6. 20:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Idővel befogadnak. Olyan, mint amikor új oszályba kerül valaki, évek óta összeszokott közösségbe. Nehezítés, hogy másik korosztály vagy. Nyilván újként elsősorban neked kell alkalmazkodni, de idővel szerintem a helyzet magától megoldódik.
2022. okt. 15. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!